MO15-1 PAKT DE WINST IN DOELPUNTEN SHOW

EVC MO15-1 – METEOOR MO15-2 : 11-1 (7-0)

Er ontbraken twee meiden, maar door het toevoegen van een invalster kwamen er toch 14 speelsters op het formulier. Ook de volledige uit drie personen bestaande begeleiding van het team was afwezig. Dus dan maar met twee inval trainer/coaches aan de gang. Daar kwam nog bij dat de arbiter zich had afgemeld, maar gelukkig nam vader Jan T. de honneurs waar, waarvoor dank.
De strijd was slechts acht minuten oud toen EVC de leiding nam. Een mooie actie van Denise Latdorp bood aanvoerster Fay Brommersma de kans om de keepster te laten vissen, 1-0. Met de regelmaat van de klok werd de score opgevoerd. De 2-0 kwam wederom van Fay, die een hoge voorzet losliet en deze zo in de verre bovenhoek zag zeilen. Het eerste kwartier was net om toen Denise een afgemeten pass in de diepte gaf waar spits Esmée Dijkman wel raad mee wist oog in oog met de keepster, 3-0. Even later was het weer Esmée, die na een pass op de stropdas van Famke Stuijt keurig de doelvrouw omspeelde en de 4-0 in het netje schoof.
Ondertussen werden er weinig kansen weggegeven door de zeer sterk spelende defensie, waarin onder anderen de nog wat onervaren Lotte Kemper en Anouk Gerritsen speelden. Met zeer sterke acties van middenvelders Jamila Yachou en Jennifer Scheers werd steeds de aanval gezocht en dat leverde nog meer doelpunten op voor de thee. Een keurig afgemeten schot in de benedenhoek van Fay betekende 5-0. Doordat iedereen gewisseld zou gaan worden en de coach ook weleens iets wilde uitproberen, waren er hier en daar verschuivingen in de opstelling. Voor sommigen was dat even wennen, maar het liep als een zonnetje. Roos Treuren was naar voren geschoven en met een strakke bal liet zij het net bollen, 6-0. Vlak voor het laatste fluitsignaal van het eerste bedrijf was het Jennifer, die met een prachtige knal van afstand de ruststand op 7-0 bepaalde.
In de tweede helft leverde de doelpuntenmachine iets minder rendement op, maar dat kwam ook doordat Meteoor met meerdere personen achter de bal ging spelen. Maar toch werd al vrij snel de score omhoog gekrikt. Een goede corner van Esmée kwam voor de voeten van Famke en de 8-0 was een feit. Enkele minuten later verzond Jasmijn Stam een sublieme pass en was het Famke, die simpel de keepster verschalkte, 9-0. Toen had het scorebord even rust en probeerden de meiden uit Amsterdam met enkele snelle tegenstoten de stand iets dragelijker te maken. Maar dit werd niet toegestaan door de ijzersterk centraal in de verdediging spelende Melissa Sier. Hierin speelde ook het sterke optreden van Sofie Roskam een grote rol. In de slotfase viel er weer wat te juichen door het in grote getale aanwezige publiek. Met fantastische opkomende acties van Chelsea Jonker werd Meteoor weer achteruit gedwongen en profiteerde Esmée, na zeer sterk doorzetten in een duel, van een slippertje in de defensie, 10-0. Na een perfecte aanval uit het boekje, over meerdere schijven, kwam de bal voor de voeten van Roos. En met een schitterende kogel vanaf rechts tekende zij de voor de 11-0. Het laatste doelpunt van dit duel werd gescoord door onze tegenstander, die hiermee de spreekwoordelijke eer redde. Een zeldzaam foutje achterin bij EVC bood de spits de kans om vrij op het Edammer doel af te lopen en keepster Tessa de Jong te passeren, 11-1. Eerlijkheid gebied te zeggen dat onze opponent geen geweldig team had, maar dat doet niets af aan de prima prestatie van onze meiden. Een compliment voor de strijdlust en het feit dat iedereen is blijven overspelen en niet steeds voor eigen succes is gegaan.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …