MB1 BOEKT UITZEGE IN ZEER GOEDE WEDSTRIJD

FORTUNA WORMERVEER MB1 – EVC MB1 3-6 (1-4)

Op het kunstgras en met een lekker zonnetje speelde onze MB1 een uitstekende wedstrijd in Wormerveer. Helaas waren vier van onze toppers niet beschikbaar, maar gelukkig had trainer Rolph een paar invalsters uit de hoge hoed getoverd. Al binnen vijf minuten hadden wij met 0-2 voor kunnen staan, maar een knal van Kim Bakker werd door de goede keepster uit het doel geranseld en een prachtig schot van invalster Famke Stuijt (MC1) spatte op de lat uiteen. Daarna kwamen wij goed weg toen een mooie kopbal vlak over ons doel verdween. Maar EVC was de betere ploeg en de verdiende voorsprong zou dan ook niet lang op zich laten wachten. Met prima combinatie voetbal werd Nina de Groot vrij voor de keepster gezet en de 0-1 was een feit. Even later was het de sterk spelende invalster Irene Tol, die de stand verdubbelde met een knap schot uit de draai, 0-2. Met slimme passes van Daphne de Groot, Nina en Famke werd de voorhoede veelvuldig aan het werk gezet en na goed storend werk van Jamy Haselager ontstond de volgende kans voor Kim B. en was het nu wel raak, 0-3. Na een klein half uur zakte het niveau van EVC iets terug en werden er opeens meer duels verloren dan gewonnen. Dit bood Fortuna W. de gelegenheid om ook tot enkele kansen te komen. Na wederom een verloren duel, rechts op het middenveld, konden de fantastisch verdedigende en opbouwende Roos Nordmann en Nora Kramer niet meer resoluut ingrijpen en werd de goed spelende inval keepster Fenna Swier (MC1) kansloos gelaten, 1-3. De scheidsrechter liet drie minuten langer doorspelen en dat kwam ons in dit geval goed uit, want van een misverstand in de Wormerveerse defensie wist Irene optimaal te profiteren en de ruststand op 1-4 te brengen.
In de rust enige consternatie, want onze trainer werd beticht van vals spelen. Wat krijgen we nou? Alle invalsters en vaste speelsters waren legaal opgesteld en zelfs de bijbehorende spelerspassen waren aanwezig. Met deze flauwekul moet je natuurlijk niet bij onze coach aankomen. De trainer van de thuisclub was waarschijnlijk enigszins gefrustreerd door deze ruststand, want in de najaarscompetitie was hier nog van EVC gewonnen.
Onze meiden hadden zich herpakt en het spel was een lust voor het oog. Kim Uijlenhoed stoorde de verdedigsters dusdanig dat er geen fatsoenlijke opbouw mogelijk was en EVC had op het middenveld de regie grotendeels in handen. Na wederom een paar prachtige combinaties over de as stuurde Nina twee verdedigsters het bos in en rondde beheerst af, 1-5. Fortuna mocht wat terug doen nadat Fenna een terugspeelbal van Roos niet lekker raakte en de spits vond met een boogbal het net, 2-5. De uitmuntend spelende Famke verdiende ook wel een doelpuntje en die kwam er. Zij had al diverse schoten gelost, maar deze was dan toch mooi raak, 2-6. Helaas moesten de prima verdedigende Britt Ooms en Elise Dompeling licht geblesseerd de strijd staken, maar Femke Wijnandts werd naar achteren gehaald en bewees opnieuw dat zij niet niet alleen op de half positie haar mannetje staat, maar ook defensief. Het laatste woord was aan de tegenpartij. Door een woud van speelsters werd Fenna het zicht ontnomen op een hard schot, waardoor zij niet meer kon ingrijpen, 3-6.
Met fantastisch voetbal een dikverdiende overwinning geboekt. Genieten geblazen.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …