14-2: ODIN’59 B1 – EVC B1 1-3 (0-0)

De B1 moest deze zaterdag vroeg op pad voor een uitwedstrijd tegen ODIN’59 B1 uit Heemskerk, een tegenstander waar in een oefenwedstrijd nog met 2-1 van was gewonnen. Op het gezellige complex met uitzicht op het fraaie Slot Assumburg begon EVC prima aan de wedstrijd. Binnen het kwartier hadden we de pech dat we niet op voorsprong kwamen. Eerst legde Daniël Kemper de bal op de rand van het strafschopgebied af op Quino Idsinga. Quino schoot de bal met een mooie boog op doel, maar helaas kwam de bal op de lat. Even later verscheen Daniël vanaf de rechterkant vrij voor de doelman, maar deze redde fraai op de inzet van Daniël. Daarna kwam ODIN beter in de wedstrijd, maar grote kansen bleven uit. Ze kregen een aantal hoekschoppen te nemen, maar niet voor het eerst dit seizoen stond EVC prima te verdedigen en verder waren we voetballend net wat beter. Bovendien hadden we het middenveld in handen, waar Huub van Maanen al wekenlang uitblinker is een ook de broers Kyle en Quino Idsinga aan een goed seizoen bezig zijn. Grote kansen bleven in de eerste helft verder uit. Brian Rossenaar leek vlak voor rust van afstand te scoren, maar de bal ging helaas langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft kwam EVC al snel op voorsprong. Kyle zette met een mooie steekbal Huub vrij voor de doelman en hij tikte de bal beheerst binnen, 0-1. EVC had het betere van het spel en ODIN leek niet bij machte om het ons moeilijk te maken. Uit het niets viel de gelijkmaker. Vanaf rechts kwam een voorzet die door de linksbuiten fraai werd afgerond, 1-1. Een mooi doelpunt, maar blijf altijd naar je man kijken. Het antwoord van EVC kwam snel. Brian was uitgeweken naar rechts en kwam van buiten naar binnen. Van een meter of 20 pegelde hij de bal in de bovenhoek, 1-2. EVC ging door en Azeddine Sout, die een sterke tweede helft speelde, leek op weg naar de 1-3 toen hij met een prachtige beweging de laatste man het bos in stuurde en vrij voor de doelman verscheen. Azeddine had de hoek voor het uitzoeken, maar legde af op de meegelopen Quino waarna een terugsprintende verdediger alsnog de bal kon onderscheppen. Hierna nam de scheidsrechter een beslissing die de sfeer in de wedstrijd wat deed veranderen. Coen Smit werd diep gestuurd en de doelman kwam ver zijn doel uit. Coen probeerde de bal langs hem te schieten, waarbij de doelman buiten zijn strafschopgebied de bal met zijn arm tegenhield of per ongeluk tegen zijn arm kreeg. Want ging de arm naar de bal of de bal naar de arm, dat zal altijd wel een discussie blijven. In ieder geval trok de scheidsrechter de rode kaart en moest de doelman het veld verlaten. Het was in ieder geval niet in de geest van deze sportieve wedstrijd. Toen de spits van ODIN daarna ook geel kreeg voor een overtreding op Mitchell Rossenaar was het hek van de dam voor de ouders van onze tegenstander. Bij iedere overtreding werd om geel gevraagd, niet echt sportief want wij konden er verder ook niets aan doen. Met nog tien minuten te spelen besliste EVC op de counter de wedstrijd. Azeddine werd diep gestuurd en legde niet zelfzuchtig af op de meegelopen Brian. Die rondde af en bepaalde de eindstand op 1-3.

Met 2 overwinningen zijn we goed begonnen in de promotiepoule, maar we zijn er met nog 12 wedstrijden te gaan nog lang niet. We zijn nu i.v.m. de voorjaarsvakantie 2 weken vrij, voordat we op 7 maart de competitie hervatten tegen ADO’20 B2. Daarvoor oefenen we nog tegen Oosthuizen B1. Veel succes!