MO17-1 PAKT VRIJ EENVOUDIG DE WINST

BERKHOUT MO17-1 – EVC MO17-1 0-4 (0-3)

Een van samenstelling veranderd team, met vijf jonge speelsters uit het opgeheven VR1 team eraan toegevoegd, werkte vroeg in de ochtend een uitwedstrijd af op een zeer zwaar veld. Redelijk lang gras en behoorlijk drassig. Niet iedereen was aanwezig en dat hield in dat er drie wissels in de dug-out zaten.
Vanaf het beginsignaal nam EVC het initiatief, maar de passing liep nog niet zoals het moet en te veel onnodig balverlies zorgde ervoor dat Berkhout redelijk eenvoudig op de been kon blijven. Na het wisselen van drie speelsters, halverwege de eerste helft, begon het beter te lopen en scoorde EVC ook meteen. Noah Suurmond denderde langs de zijlijn, trok naar binnen en liet met een harde schuiver in de lange hoek de keepster vissen, 0-1. Er werd direct doorgedrukt na de aftrap en dat leverde al snel een verdubbeling van de score op.
Na een mooie pass van Selena Verhoek volgde een voorzet en vond Esmée Dijkman eerst de keepster nog op haar pad, maar in de rebound was het alsnog raak, 0-2.
De backs Anouk Gerritsen en Lotte Kemper hielden goed stand tegen de fysiek sterke buiten speelsters van de thuisclub en Britt Ooms gaf prima rugdekking en coachte luid en duidelijk. Daardoor ontstonden er amper kansen voor de gastvrouwen. Vlak voor de rust was Dikra Rezzak doorgeschoven naar het middenveld en besloot maar eens te schieten. Dit schot, van nog redelijk ver buiten de zestien, was de keepster te machtig, 0-3.
De score had zeker verdubbeld kunnen worden in de tweede helft, maar de vizieren stonden niet op scherp, Berkhout had een vijfmans verdediging neergezet en de keepster was ook zekerder met haar ingrijpen. De thuisclub ondernam enkele snelle tegenstoten en produceeerde ook nog een paar goede schoten, maar Fenna Swier liet zien hoe je je doel schoon moet houden. Een kwartier voor tijd werd het duel beslist. Door goede passes en doorjagen op de bal van Roos Treuren, Dianna Dijkstra en Jamila Yachou zetten onze meiden de opponent weer onder druk en was het Fay Brommersma die de trekker overhaalde, 0-4. Dit was tevens het laatste doelpunt van dit duel. Met een paar sterke acties en dito voorzetten probeerde captain Denise Latdorp de voorhoede nog een paar keer in stelling te brengen, waar alleen Sam Hennis van leek te profiteren, maar haar schot caramboleerde via de binnenkant van de paal het veld weer in. Het is even wennen aan elkaar door de inbreng van de nieuwe speelsters, maar dat gaat helemaal goed komen.

Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …