MEIDENTEAMS PRESTEREN UITSTEKEND OP ROB SCHUT TOERNOOI

Waar bij de jongens slechts een enkel team de poulewinst wist te pakken, wist 75% van de meidenteams dit wel voor elkaar te boksen. Een prima prestatie.
ME1 pakt 3e prijs : dit jongste meisjesteam van EVC is nog zeer wisselvallig en daarom worden mooie overwinningen afgewisseld met soms onnodige nederlagen.
Tegen Buitenveldert ME5 werd geopend met een keurige 2-1 zege. Daarna werd een niet geheel terechte nederlaag van 0-2 geleden tegen WSV’30 ME2. En in de laatste wedstrijd had EVC geen kans tegen de uiteindelijke winnaar Strandvogels ME1, 0-5. Eenmaal winst en twee verliespartijen leverden een derde prijs op.

MD1 pakt 1e prijs : na het succesvolle seizoen ging deze ploeg op dezelfde voet verder. Helaas waren er maar twee tegenstanders in de poule, dus speelden de teams twee keer tegen elkaar. EVC startte het toernooi met een 1-0 zege op ZOB MD1 via een treffer van topscoorder Faye Suurmond. Ook was men heer en meester tegen WSV’30 MD2, maar het bleef bij een bloedeloze 0-0. Daarna was opnieuw ZOB het slachtoffer van de dadendrang van EVC en met goals van Anne Klouwer, Liz Kemper en Zylvie van de Pol werd het 3-0. In de laatste wedstrijd tegen wederom WSV’30 werd het net nu wel gevonden. Het werd 3-0 door doelpunten van Holly van Berkel en tweemaal Liz Kemper. Driemaal winst en een gelijkspel leverden een mooie poulezege op.

MC1 pakt 1e prijs : enkele sterkhouders gaan dit team verlaten en dus werd er voor eigen publiek nog even een mooie show van gemaakt. EVC liep tegen Westzaan MC1 tegen een 0-1 achterstand aan, maar Noah Suurmond trok de stand gelijk. En in de slotminuut wees de arbiter gedecideerd naar de stip, waarna Famke Stuijt de trekker overhaalde en onze meiden een 2-1 zege boekten. Daarna werd het feest, want het voor EVC al tweemaal (competitie en beker) te sterk gebleken Volendam werd op een revanche getrakteerd. Door treffers van Selena Verhoek en Noah Suurmond werd een ruime voorsprong genomen en in de slotfase moest keepster Fenna Swier dan toch nog een tegendoelpunt incasseren, 2-1. Een gelijkspel in de laatste wedstrijd was toereikend om toernooi winnaar te worden. Het net zou niet gevonden worden, maar dat lukte tegenstander Blokkers MC2 ook niet, 0-0. Tweemaal winst en een gelijkspel zorgden voor een prachtige eerste plaats.

NB : doordat ik andere taken had heb ik op basis van de enkele minuten die ik heb kunnen kijken en de verhalen van de trainers de prestaties van de ME1, MD1 en MC1 beschreven. Zelf was ik coach van de MB1, dus vandaar een iets ruimer verslag over dit team.

MB1 pakt 1e prijs : dit team gaat volgend seizoen verder als MA1 (O19M), verliest enkele speelsters, maar wordt aangevuld met enkele grote talenten. Er waren maar negen speelsters beschikbaar, maar de jonge invalsters lieten zien wat zij in huis hebben. Tegen het hoger spelende en zelfs kampioen geworden Volendam MB1 werd vol gas gegeven. Omdat wij een echte centrumspits missen (Sam Hennis wordt aan haar knie geopereerd) en wij ook ons middenveld wilden versterken, werd gekozen voor een 1-4-4-2 opstelling. Dit werkte prima, want Volendam kreeg bijna geen kans, mede door de goed de defensie leidende Roos Nordmann, en met keurig opbouwend spel wist EVC tot een aantal goede mogelijkheden te komen. De twee centrale middenvelders Nina de Groot en Famke Stuijt wisten elkaar blindelings te vinden en na weer een mooie combinatie prikte Famke de 1-0 in de touwen. De sterk verdedigende en vaak over de as mee opkomende Anne Prinsze schoot de 2-0 binnen en daar zou het bij blijven.
In duel nummer twee troffen we Purmerland MB1. Deze ploeg kennen we al jaren uit de competitie. Wij verliezen hier nooit van, maar het is een stugge ploeg waar ook moeilijk van valt te winnen. Maar de drive en de flow waren aanwezig en EVC denderde over deze opponent heen. Femke Wijnandts had de boel verdedigend onder controle en Daphne de Groot bemoeide zich regelmatig met de aanval. Met een paar prachtige passes werd de snelle Noah Suurmond aan het werk gezet en zij zette dan ook de 1-0 op het scorebord. Even later werd Annicka Kuipers in de diepte gestuurd en met een bekeken schot liet zij de keepster kansloos, 2-0. En het was opnieuw Noah, die de eindstand op 3-0 bepaalde.
Het sterke Blokkers MB1 wilde graag in de MA poule spelen, maar die was er niet. Dus dacht dit team wel even simpel het toernooi te winnen. Ook zij hadden met 2-0 en 3-0 gewonnen van Volendam en Purmerland, dus de winnaar van het duel EVC – Blokkers zou er met de eerste prijs vandoor gaan. Bij welk gelijkspel dan ook zouden er strafschoppen volgen. De niet geheel fitte, maar o zo sterke en snelle Irene Tol kreeg de opdracht om de ijzersterke rechtsbuiten in toom te houden. Irene slaagde met vlag en wimpel. En ook Nora Kramer, Britt Ooms en Anne Prinsze wisten van geen wijken in de Edammer defensie. Blokkers was de iets betere ploeg, maar met een paar razendsnelle tegenstoten via de zeer goed in haar taak spelende Nina de Groot kreeg EVC kansen om te scoren. De mooiste kans was voor Annemijn Westerneng, maar haar vlammende schot werd uitstekend gered door de keepster. En toch zou EVC de leiding nemen. Een wederom goed genomen hoekschop van Annemijn belandde op de rand van de zestien. Famke Stuijt had dit goed ingeschat en met een werkelijk fenomenaal schot in het dak van het doel kreeg zij de handen van het in grote getale aanwezige publiek op elkaar, 1-0. In de slotfase werd het pompen of verzuipen, maar alle speelsters voerden hun verdedigende taken uit en men dook letterlijk voor iedere schot dat richting het EVC doel dreigde te gaan, getuige de balafdrukken op de lichamen van Irene en Nora. Vlak voor tijd leek het alsnog fout te gaan, maar de fantastisch keepende Tessa de Jong wist met twee schitterende reddingen op rij haar doel schoon te houden. Deze drie overwinningen, zonder tegendoelpunten, leverden een geweldige toernooiwinst op.

Al met al een prima thuistoernooi voor de EVC meidenafdeling. Ga zo door toppers !!!
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …