MO19-1 MOET PUNTENDELING TOESTAAN

ADO’20 MO19-1 – EVC MO19-1 2-2 (2-1)

Een top 5 duel met twee gezichten. De eerste helft een sterker ADO en de tweede helft een sterker EVC. Door diverse blessures, voornamelijk in de defensie, moest de trainer puzzelen om evengoed een verdedigend en aanvallend sterk team neer te zetten. Maar voordat we goed en wel wisten hoe de krachtsverhoudingen waren, was de thuisclub met een strak schot van buiten het strafschopgebied al op 1-0 gekomen. Onze meiden waren hier niet direct van onder de indruk, maar het team kwam niet in haar spel. Te weinig beweging en teveel balverlies hielpen de thuisclub verder in het zadel. Maar onze defensie, met Femke Wijnandts, Nora Kramer, Iris Taam en Nina de Groot, gaf weinig weg. Toch viel het volgende tegendoelpunt, en ook deze viel uit een schot van redelijke afstand, waarop keepster Fenna Swier het antwoord schuldig moest blijven, 2-0. Na een half uur begon EVC iets beter te draaien en leek de aansluitingstreffer een kwestie van tijd. De druk naar voren werd opgevoerd door onder andere Daphne de Groot en Jamy Haselager, waardoor de voorhoede aan het werk kon. En er ontstonden mogelijkheden. Sam Hennis kapte zich knap vrij, maar werd meteen op haar huid gezeten door twee Heemskerkse verdedigsters, waardoor een doelpoging onmogelijk werd. Een keiharde diagonale schuiver van Noah Suurmond leek doel te treffen, maar de keepster wist de bal tot corner te verwerken. Vlak voor de thee viel dan toch de verdiende treffer. De slechts 12 jaar jonge en talentvolle invalster Faye Suurmond schoot de bal vanaf links en van een behoorlijke afstand richting de rechter kruising. De keepster was kansloos en via de onderkant van de lat caramboleerde de bal op of achter de doellijn. Een blauw/witte verdedigster probeerde de bal nog weg te werken, maar schoot deze pardoes hoog in het dak van haar eigen doel. Maar de weer in grote getale meegereisde Edammer supporters hadden in al hun enthousiasme geconstateerd dat de bal al achter de lijn was geweest. Doelpunt op naam van Faye dus, 2-1.
In de tweede helft hadden Kim Bakker, Annicka Kuipers, Kim Uijlenhoed en Daphne plaats genomen in de rood/groen defensie en ADO kreeg geen noemenswaardige kansen meer. Dus volop kansen om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. Annemijn Westerneng op rechts en de zusjes Suurmond op links zorgden voor snelheid en gevaar, maar het net werd nog niet gevonden. Dat gold ook voor kansrijke schotpogingen van Famke Stuijt en Nina. Maar gelukkig viel, met nog een kleine tien minuten op de klok, de verdiende gelijkmaker alsnog. Famke stoomde op over de as van het veld en speelde op het juiste moment de bal in de loop van Nina, die twee opponenten op het verkeerde been zette en de keepster kansloos liet, 2-2. Er was zelfs nog hoop op en geloof in de zege, maar dat zou niet gebeuren. EVC moest uiteindelijk zelfs blij zijn met de puntendeling, want met een formidabele redding wist Fenna en zeer gevaarlijk schot onschadelijk te maken.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …