Monnickendam E2 – EVC E2

22-11-2014 Monnickendam E2 – EVC E2

Vroeg in de ochtend 7.45 uur! vertrok EVC naar Monnickendam. Ruud mocht het vandaag alleen doen, want Edwin mocht op audiëntie bij een Goed Heiligman. Het was koud en mistig, maar we wisten de weg. De Troeters tegen de Kaaskoppen, altijd leuke spannende wedstrijden.
Maar dit keer niet, want EVC deed de eerste helft niet mee. Al in de 2e minuut gaven wij het weg. Monnickendam kwam na een snelle uitbraak op 1-0. En al snel stond het 2-0. Kinderlijk eenvoudig werd de bal in de voeten van de tegenpartij geschoven. Maar na 7 minuten mocht EVC zowaar een corner nemen. En laat Sander de bal nou in het doel werken. Waren de jongens wakker? Kon de wedstrijd beginnen? Het bleef lang op en neergaan. Maar de laatste 10 minuten van de eerste helft vloog de ene na de andere bal het doel in. Er was geen houden aan voor Marijn die door de verdediging, maar ook door de niet meeverdedigende aanval in de steek werd gelaten. Het werd 3-1, 4-1, 5-1, 6-1 en 7-1.
RUST Monnickendam ging op zoek naar een telraam, want de dubbele cijfers kwamen eraan.
Of het nou aan de thee lag, of aan de donderpreek van Ruud, maar na de rust verscheen er een ander EVC-elftal op het veld. Ongelofelijk. Ruud had een keeperswissel gedaan Dylan voor Marijn en iedereen had de mouwen opgestroopt, zelfs Thijmen. Monnickendam wist niet wat er gebeurde. Het was alleen nog maar EVC dat er op los combineerde en kansen creëerde. De keeper van Monnickendam kreeg het druk en hield EVC 8 minuten van het scoren af. Maar daarna was het gedaan. Na gerommel achter in de verdediging was Sander er als de kippen bij en nog voor de keeper er een voet tegen kreeg, lag de bal in het net, 7-2. En de aanval erna schoot Simon na een 1-2 met Sander de bal snoeihard in de bovenhoek 7-3. Monnickendam liet nog één keer van zich spreken, een onhoudbaar schot in de kruising, 8-3. Maar daarna was het weer eenrichtingsverkeer.
Na een aanval over vele schijven, via Thijmen en Jeroen schoot Simon net naast. Maar na een één-tweetje met Simon mocht Sander zijn hattrick binnen tikken, 8-4. Het is dat EVC niet zorgvuldig omsprong met de kansen, anders hadden ze nog dicht bij een gelijkspel kunnen komen. Maar uiteindelijk hebben ze de tweede helft wel met 1-3 gewonnen. Als de jongens volgende week net zo spelen als in de tweede helft, dan gaat dat eindelijk weer punten opleveren.