Wederom een geduchte tegenstander deze keer, SDOB MD1.
SDOB had in het verleden al laten zien over een pittig meiden team te beschikken.
We voetbalden deze keer zonder keepster Naoual en zonder Zylvie.
Gelukkig nam Femke (en in de tweede helft Esmee) de keepster-taak prima over!

Het gaat te ver om alle acties individueel te benoemen, het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, met een forse tegenwind.
Er werd prima gecombineerd, de bal werd goed rondgespeeld, maar ook de tegenstander had dit spelletje onder controle.
Ze kwamen niet echt bij het doel, maar wel gevaarlijk dicht bij onze “16”.
Een ongelukkige bal raakte een EVC-arm, hetgeen resulteerde in een (terechte) vrije trap net buiten de 16.
Het muurtje en een snoekduik van Femke konden het niet redden, 1-0..

We lieten ons echter niet ontmoedigen door deze achterstand, en bleven ons eigen spel spelen.
Vlak voor de rust werd Liz weer weggestuurd in de spits, en deze keer wist ze het doel zwaar gehinderd wel te halen, 1-1!
De rust in met dit verdiende gelijkspel.

Na de rust hadden wij de wind mee, en dit resulteerde in een stuk soepeler spel.
Passes kwamen beter aan, evenals de voorzetten.
Er werd regelmatig op doel geschoten, toch lukte het niet om de prima keepster van SDOB te passeren, mede ook door hun sterke verdediging.
Een handsbal van SDOB in het strafschop gebied leidde tot de enige mogelijke conclusie voor de (prima) scheids: penalty.
Faye schoot beheerst binnen, 1-2. Dit zou ook de eindstand worden.

In tegenstelling tot wat de stand doet vermoeden, was dit een leuke wedstrijd om naar te kijken.
Ieder meisje knokte voor wat ze waard was, er werd goed om de bal gestreden, en ook heel goed verdedigd!
De inval keepsters hebben het ondanks de dreiging niet echt druk gehad.
Ook leuk om te zien dat het geleerde in de trainingen in de wedstrijd ook weer terug komt.

Zie jullie dinsdag weer, bij de training!