Mooie voetbalweekeinden

Dat waren twee mooie voetbalweekeinden. Vorige week vergeten om een stuk te schrijven dus nu alles in één.

We begonnen op vrijdagavond 26 oktober als players escort bij FC Voledam tegen Jong Ajax samen met de JO10-2. Wat een mooie ervaring was dit, veel gespannen koppies bij het verzamelen want het was toch een beetje spannend. Eerst iets drinken in het spelershome en dan naar de kleedkamers en ons in het oranje shirt hijsen van Volendam. Hoe leuk en mooi het ook is ik zie jullie toch allemaal liever in het groen/rood van EVC ? Om vijf voor acht de spelerstunnel in en met de spelers van Jong Ajax het veld op. Lekker de eerste helft kijken en dan snel terug om penalty’s te nemen. Een paar hadden op maandag nog even geoefend maar iedereen nam zn penalty prima. Jammer dat de keeper in vorm was want die hield er een paar mooi uit. Dorian van Rhijn gaat onze eer hooghouden bij de finale volgend seizoen. Volendam won de wedstrijd meer dan terecht in een boeiende wedstrijd. Wat hebben we met zn allen genoten en erg leuk dat er zoveel ouders en broers en zussen mee waren.

Niet uitgeslapen stonden we de volgende ochtend al weer met zn allen bij Always Forward om daar te spelen tegen de JO-4. Always Forward is een grote vereniging met een sterke jeugdafdeling, hoe sterl zou hun team zijn en zouden we allemaal een beetje uitgerust zijn na de voirge avond? De tegenstander speelde sterk en wij waren er nog niet helemaal bij. Binnen een paar minuten stonden we met 3-0 achter………. Gelukkig snel tijd voor een time-out maar ook daarna ging het nog niet van zelf. Rusten met een 6-3 achterstand, zouden we de veerkracht vinden om terug te knokken? Nou die vonden we. Zo slap als we de eerste helft speelden zo scherp en goed waren we de tweede helft. Goede duels, snelle acties, mooi samenspel. Alles viel samen de tweede helft. Steven en T&T hielden het achterin goed dicht, Casper verdeelde het spel weer goed in het centrum en Yannick, Bram en Tygo waren een plaag voor hun verdediging. Jongens wat hebben we allemaal genoten van de inzet en spelvreugde die jullie lieten zien en het resultaat mocht er wezen. Eindstand 11-8 voor onze jongens. Goed gedaan!!!
Doelpunten makers: Tijl 1, Casprer 2, Bram 1, Tygo 4 en Yannick 3.

Op zondag dan ook nog een spontaan met zn zessen aan het voetballen geweest omdat het weer zo lekker was. En zo konden we ook nog even nagenieten van de wedstijd.

Dan de wedstrijd van afgelopen zaterdag. In de kleedkmaer afgesproken dat we niet zo slap zouden beginnen als vorige week tegen Always Forward en dat lukte. WSV 30 had een goed voetballende ploeg met een paar goede technische spelers er in maar wij zetten snel druk en waren allemaal scherp. Goed de duels aangegaan en we gebuiken ons lichaam steeds beter om of bij de bal te komen of de bal af te schermen. Goede combinaties, mooie individuele acties en een hoop strijdlust. Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht en was de buit al snel binnen. Peter en ik hebben genoten! Yannick, klasse pot gekeept! Heel attent en steeds meer meevoetballend om zo de bal goed rond te spelen. T&T die verdedigend steeds beter gaan staan en opbouwend vertrouwen krijgen om het balletje mooi rond te spelen. Casper die zowel achterin als voorin zich laat gelden met goede intercepties en mooie pases. Steven die op elke positie waar hij komt te spelen hard werkt en het de tegenstander lastig maakt, graag wil scoren maar de mazzel ontbreekt een beetje. Bram, heerlijke partij gevoetbald. Goed de duels aangegaan en hard gewerkt. En dan Tygo………onze eigen Ronaldo, mooie dribbels langs de lijn, mooie voorzetten en prachtige goals gemaakt. Lekker Tygo, lekker zo doorgaan!!
Einduitslag van deze wedstrijd 10-3. Jongens zo zie je, alleen de wedstrijd tegen Purmerend is verloren gegaan tot nu toe. Als we geconcentreerd spelen en we gaan de duels aan kunnen we iedere tegenstander verslaan. Blijf zo spelen als de laatste twee wedstrijden en de resultaten blijven zo als ze nu zijn.
Doelputnenmakers: Casper 3, Bram 3, Tygo 4