Onderling mix-toernooi EVC E-pupillen: start 2e helft seizoen 2014-2015

Spanje Europees kampioen en Valencia Spaans kampioen!

 

Vlak na de feestdagen en juist voor de Nieuwjaarsreceptie van EVC vond – op een vroege, koude en na verloop van tijd natte ochtend – het tweede onderlinge mixtoernooi van de E-pupillen plaats.

DSC_3446Na raadpleging van het KNMI, Buienradar en Weeronline en op advies van de meteorologen Jan Treuren en Robert Heuser werd besloten om niet in de trainingshal maar lekker buiten te gaan voetballen. Voordeel: een langere speeltijd voor de teams en een minimum aan wachttijd tussen de wedstrijden door.

Het toernooi bestond uit twee gedeelten: eerst speelden de E4 tot en met E6 een mix-toernooi en daarna was het de beurt aan de E1 tot en met E3. Vrijwel alle spelers waren aanwezig, een enkeling viel helaas op door weg te blijven zonder afbericht.

De E4, E5 en E6 waren ingedeeld in vijf teams die een mini-EK speelden. Deelnemers waren: Frankrijk, Nederland, Engeland, Spanje en Duitsland. Elk team (van vier spelers) voetbalde vier wedstrijden van telkens een kwartier. Omdat op twee velden werd gespeeld hadden de spelers maximaal 15 minuten rust. Twee teams speelden zelfs vier matches achter elkaar.

Als losgelaten veulens in de wei na een lange winter in de stal zo voetbalden alle spelers: met beleving, inzet en goed voetbal werd het hele toernooi gespeeld. Geen gezeur over kou en regen, nee, gewoon lekker voetballen!DSC_3293

Toen de kruitdampen (…) waren opgetrokken konden de conclusies getrokken worden: Frankrijk ging niet voor een korte-termijn resultaat maar heeft het vizier gericht op de Europese titel in 2016 in eigen land. De Fransen namen – nu nog – genoegen met plaats 5. Dat zal over 1,5 jaar heel anders zijn!

Op plek 4 eindigde Engeland: de inspanningen van de Engelsen tijdens de feestdagen in de Premier League brak Albion een beetje op. Nederland werd keurig 3e. De Oranjehemden richten zich ook op Frankrijk 2016 en lijken behoorlijk op schema te liggen. De strijd om plaats 1 ging tussen Wereldkampioen Duitsland en Europees kampioen Spanje. Uiteindelijk wonnen de Spanjaarden met één punt voorsprong en lieten daarmee zien dat de La Liga-competitie heel sterke spelers kent. Dat werd even later bevestigd in deel 2 van dit mixtoernooi bij de E1 t/m E3.

Het team van La Roja dat de titel bij de E4 t/m E6 in de wacht sleepte, bestond uit: Fabian van Rijn, Kamal el Ouardiji, Souhail Morrhabi en Rayan Morrhabi (invaller uit de F3!). Mannen, grote klasse en gefeliciteerd!

DSC_3321

Bij de E1, E2 en E3 was de opzet van het toernooi dezelfde als hiervoor geschetst. Deze E-teams speelden om de titel in de Spaanse competitie: La Liga. De deelnemende teams (bestaande uit elk vijf spelers) waren: Atletico Madrid, Sevilla, Valencia, Real Madrid en FC Barcelona. Was het vorige toernooi spannend, in dit toernooi deden de teams er nog een schepje bovenop! Na vier ronden was de situatie als volgt: bij winst van Atletico op stadgenoot Real en bij een zege van Sevilla op Valencia, eindigden alle vijf teams op 6 punten uit 4 wedstrijden. Atletico deed wat het moest doen en versloeg Real. Tegelijkertijd gaven Sevilla en Valencia elkaar geen duimbreed toe. Pas op het laatst wist Valencia de zege binnen te slepen. Door dit resultaat eindigde een sterk spelend Sevilla op de onderste positie maar mocht het zeer trots zijn over het spel en de inzet. Met een beetje meer mazzel had het zo maar plek 1 kunnen innemen! De drie grootmachten Real, Atletico en Barcelona behaalden ieder 6 punten en eindigden daardoor gezamenlijk op plaats 2. Kampioen van La Liga (met 9 punten) werd Valencia. Het team van Valencia bestond uit: Tom de Graaff, Alan Sier, Blade van Beers, Simon Molenaar en Xam Ooms! Mannen, ook voor jullie geldt: grote klasse en gefeliciteerd!

Een extra compliment is er voor Fabian van Rijn en Xam Ooms die na hun eigen toernooi ook nog met vol enthousiasme alle wedstrijden bij de E1 t/m E3 meevoetbalden! Klasse, Fabian en Xam!

 

Al met al was het een toernooi waarin zo’n 45 kinderen met passie, doorzettingsvermogen én met kwaliteit gespeeld hebben, ieder een uur lang, en – belangrijk – zonder enige wanklank. Ook het opruimen van de materialen door de spelers zelf vond vlot en geruisloos plaats. Compliment!

DSC_3409Tot slot een woord van dank aan allen die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt: Linda Buikman, Debby Ooms, Dorine Leemhuis, John van Beek, Ingmar Ooms en Jan Siegel (kantinemedewerkers), Anuschka Laarhoven (kantinecoördinatrice), de leiders/coaches Niels Tuijp, (diezelfde) Ingmar Ooms en Jan Siegel, Otto Schoenmaker, Jan de Groot, Ruud van Puffelen, Edwin Breed, René Butter, John Buikman en Dirk Jan de Graaff, Ton Kemper en Coen uyt den Boogaard (kleedkamers/drankjes voor de spelers), Miranda en Christian Wissels (foto’s), Jan Treuren en Robert Heuser (jeugdcommissie), en – last but not least –  de uitstekende jeugdscheidsrechters (11 t/m 13 jaar!) Leon Stevense, Björn Alberts, Hamza Elaouhi, Vincent Wissels, Nouaman Elaouhi en Jeffrey Karstens.

Dames, Mannen, dank jullie wel!   

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …