Op de stip: Annemijn Westerneng

Op de stip!
Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilliger Annemijn Westerneng, nu scheidsrechter bij EVC!

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Annemijn Westerneng en ik ben 17 jaar oud. Ik zit nu in mijn 2e jaar van de opleiding Sport & Bewegen op het ROCVA. Hiernaast ben ik actief bij EVC, werk ik in de Prinsenbar en bij Jumpsquare. Ook heb ik twee keer geholpen bij de organisatie van FCBEscola (het officiële voetbalkamp van FC Barcelona).

2. Wat doe je bij EVC?
Ik speel in de voorhoede bij MO19, wat volgend jaar samen komt met de DA1. Ik heb 2 seizoenen geholpen met trainen geven bij de meisjes en inmiddels fluit ik half veld meiden wedstrijden.

3. Hoe ben je bij EVC gekomen?
Via het schoolvoetbal ben ik lid geworden van EVC en sindsdien voetbal ik bij EVC.

4. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?
Wat ik leuk vind is het omgaan met de kids, de blije gezichten en de dankbaarheid. Zoals Rob Bakker (vorige “Op de Stip” ) ook al zei “iedereen tegen komen in Edam en dan een praatje maken”, maakt het ook leuk.

5. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?
Ondanks dat er soms een te kort is aan vrijwilligers, vind ik het goed dat EVC een vrijwilligers-vereniging blijft. Doordat mensen nu hun vrijwilligerswerk doen omdat ze het leuk vinden en elkaar willen helpen etc. in plaats van voor geld, is volgens mij de sfeer bij de club veel gezelliger en is er een groter saamhorigheidsgevoel.

6. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?
Doordat alle jeugdtrainers het vrijwillig oppakken, heeft niet iedereen even veel ervaring met trainen geven. Wat ik graag zou willen zien bij EVC is dat er een paar keer per jaar een avond wordt georganiseerd voor de trainers waarbij ze een cursus krijgen over het trainerschap.
Dit is al wel eens gebeurd, maar ik vind dat het vaker mag.

7. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?
Bert Schuitemaker. Hij is op veel vlakken actief bij EVC. Denk aan inkoper, sponsorcommissie, oud speler van het eerste elftal, lid van de maandagochtend ploeg etc.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …