Prachtige 3e plaats voor EVC E1 in ZOB-zaalvoetbaltoernooi!

EVC E1 eindigt op de 3e plaats in het ZOB Zaalvoetbaltoernooi
Speler Joep van Gog keept een subliem toernooi!

Omdat EVC E1 op de tweede plaats in de poule eindigde, mocht het de volgende dag, op 28 december, in de halve finale van de 26e editie van het ZOB zaalvoetbaltoernooi uitkomen tegen Purmersteijn E1, overtuigend winnaar van de andere poule.
Roodgroen trad dit toernooi aan zonder Alan Sier, Jur Bakker en doelman Tom de Graaff (allen op vakantie). Omdat de wedstrijden maar 18 minuten duurden, was het verstandig om zo weinig mogelijk wissels te hebben. Anders moest te veel geschoven worden en dat zou de rust in het spel en de kwaliteit van dat spel niet ten goede komen. Om die reden koos de begeleiding ervoor om speler Joep van Gog op doel te zetten. Hierdoor beschikte de E1 over één wissel en dat moest genoeg zijn gezien de conditie van de spelers 70 activiteiten in dit seizoen. De teamsamenstelling was: Joep van Gog (k), Timo de Waart, Tristan Brommersma, Joey Treuren, Jordy Butter en Ryan de Wit.
In de poule leed de E1 een nipte en eigenlijk onverdiende nederlaag tegen De Rijp E1. Een misverstand zorgde voor een tegendoelpunt en ondanks tal van kansen om de score te veranderen, lukte dat niet. Het was toch ook weer even wennen aan de plofbal. Met zo’n bal wordt een schot een schotje en een kanonskogel komt als een warm broodje in de handen van de keeper terecht. Maar de E1 had – op advies van Tanja de Waart, moeder van Timo – een verrassing in petto voor de volgende wedstrijden: het pientere puntertje werd van stal gehaald.
In de tweede wedstrijd moest gewonnen worden van FC Purmerend E1 om nog kans te maken op de halve finale. Dat lukte: de E1 speelde een ijzersterke wedstrijd. De defensie sloot de deur voor de geelhemden en voorin was Edam uitermate efficiënt. Bij een vrije trap op 10 meter van de P-goal waren Jordy en Joey snel en slim: Joey punterde de bal in de kruising links van de keeper voor die met zijn ogen kon knipperen (1-0). Even later was het Ryan die Roodgroen naar 2-0 schoot. Purmerend belegerde vervolgens het doel van ‘de onzen’ maar die gaven geen krimp. Een fraaie zege was het gevolg! Na twee wedstrijden was de stand in de poule volkomen in balans: de vier teams hadden ieder drie punten maar … het doelsaldo van de E1 was het beste. De rekenmachine van leider Jan Treuren concludeerde dat de E1 bij een gelijkspel tegen ZOB E1 door zou zijn naar de halve finale. Dat moest echter nog wel even gebeuren. ZOB nam na enkele minuten de leiding maar EVC was sterk in het hoofd en in de benen: de zaaltrainingen in ’t Bolwerck wierpen zijn vruchten af. Joey Treuren nam zijn team op sleeptouw en scoorde de zeer verdiende gelijkmaker (1-1). Dat was tevens de eindstand.
Purmerend E1 won van De Rijp en eindigde als 1e in de poule, EVC E1 als 2e.
De volgende dag was Purmersteijn E1 de tegenstander in de halve finale. De witblauwen hadden grote indruk gemaakt in de poule door alle opponenten van het veld weg te vagen. Maar de Mannen van de coaches Hans Karregat en Jan van de Nes waren niet bereid mee te werken aan een volgende veegpartij en hadden zich heel goed geprepareerd. Purmersteijn was sterker maar de Roodgroenen verkochten hun huid uitermate duur. De Marktstedelingen kwamen op voorsprong maar langzaam maar zeker kwam Edam ook tot kansen. In de laatste minuut leek de durf en het vertrouwen van de E1 succes te hebben: na een aanval waarin alle spelers een aandeel hadden leek de E1 te scoren maar de bal schampte de buitenkant van de paal. Hierdoor bereikte Purmersteijn E1 de finale (tegen Purmerend E1).
Natuurlijk waren de spelers erg teleurgesteld maar het lukte hen om de koppies weer fris te krijgen. Want er wachtte nog een wedstrijd: de strijd om de 3e plaats tegen OSV E1. Er zijn mensen die zeggen: 3e of 4e, wat maakt het uit. In mijn beleving maakt dat wel degelijk uit. Laat je het lopen en geef je het op dan ga je toch met een katterig gevoel naar huis. Maar win je en wordt je derde dan verwerk je de teleurstelling meteen al (zij het voor een deel).
Dat besef was er bij de E1-Mannen gelukkig ook. Met nieuwe energie werd de strijd aangevangen. Na een pass van Joey schoot Jordy onverbiddelijk raak (1-0). Niet veel later reageerde Ryan attent op een dieptepass. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal koeltjes tegen het net (2-0). OSV schoot nog een keer raak (2-1) maar verder liet de E1 het niet komen. Zodoende eindigde EVC E1 eindigde op de 3e plaats en dat was een prima prestatie in dit sterk bezette toernooi waaraan vijf hoofdklassers deelnamen. En … er werd gewonnen van de latere toernooiwinnaar Purmerend E1. Timo, Tristan, Joey, Ryan, Jordy, Joep, jullie hebben het allemaal uitstekend gedaan. Een groot compliment!
En …. een Hoed-Af voor Joep die een subliem toernooi keepte: Grote Klasse, Joep!
Ik wens jullie allemaal (en uiteraard ook alle andere EVC-ers) een heel gezellig Oud-en-Nieuw en een prachtig 2015!
Tot 3 januari 2015 op het E-pupillen mix-toernooi!