Rob Schuttoernooi 2015

Het 6e Rob Schuttoernooi ligt alweer achter ons. In het weekend van 16 en 17 mei stond de poort van het EVC complex open voor honderden voetballers, begeleiding, ouders en familie. Op zaterdag vanaf 12:30 tot 20:00 uur en op zondag vanaf 09:30 tot 17:00 uur speelden zo’n 94 teams hun wedstrijden.

Zaterdag sprak Monica Schut het openingswoord uit in de regen. Gelukkig werd het in de loop van de dag droog. Gelukkig maar, we hadden meer dan genoeg uitdagingen gehad in aanloop naar het toernooi. We vonden dat we recht hadden op mooi weer tijdens het toernooi. En gelukkig werd het ook mooi weer.

Wat waren dan de uitdagingen voor de toernooicommissie, en dan vooral voor de samenstellers van het toernooischema? Om te beginnen werden we een aantal weken geleden geconfronteerd met het feit dat de competitie dit jaar wel heel lang doorloopt. Zelfs op dit moment staan er nog competitiewedstrijden op de planning. Nooit eerder liep de reguliere competitie zo lang door. Het betekende vooral voor Edwin Schans vele hoofdbrekens en inspanning om competitiewedstrijden te laten verschuiven en poules in het toernooi te verschuiven van de zaterdag naar de zondag. Al de teams die hiermee te maken hadden moesten worden benaderd met de vraag of ze wilden meewerken. Een gigantische klus die uiteindelijk wel geklaard is.

Daar bovenop kwam het mislopen van het kampioenschap in de 3e klasse A door ons 1e elftal. Geen kampioen en dus was het 1e veroordeeld tot de nacompetitie, die, u raadt het al, op zaterdagmiddag startte met een thuiswedstrijd. Twee sessies lang konden we daardoor geen gebruik maken van het A-veld en mochten we, op last van de scheidsrechter, de aanwezigen voor het Rob Schuttoernooi niet meer voorzien van informatie via de geluidsinstallatie. Ik kan u uit betrouwbare bron meedelen dat vooral de wedstrijd coördinatie van het toernooi met het laatste niet blij was, aangezien de wedstrijden centraal worden aangestuurd.

Enfin, dankzij de discipline bij de commissieleden, de vrijwilligers en de aanwezige begeleiding van de teams, is het allemaal prima verlopen. Complimenten aan iedereen!

De zondag verliep qua weer al veel beter. De organisatie van de wedstrijden verliep beide dagen strak en goed. Er waren mooie woorden van bezoekende teams over de goede, zelfs professionele organisatie van het toernooi. Zulke complimenten zijn altijd fijn om in ontvangst te nemen en zijn bestemd voor iedereen die deze dagen zijn handen uit de mouwen steekt. Top gedaan allemaal!

Over de twee dagen was het een gezellige drukte op het EVC complex. Het was geen enkel moment te druk, terwijl we toch flink wat mensen mochten ontvangen. De hamburgertent was het stralend middelpunt voor de kantine en liep als een trein. In de kantine en bij de tent buiten was er ook voldoende aanloop en was alles prima geregeld.
De toernooicommissie kijkt alweer uit naar volgend jaar, naar het 7e Rob Schuttoernooi. De voorbereidingen daarvoor zullen dit jaar nog starten. In de tussentijd zullen we het Piet Bierdragertoernooi in december/januari natuurlijk ‘gewoon’ organiseren en staat eind mei nog het Familie & Vriendentoernooi op het programma.

We doen het graag en we zijn blij met de vele vrijwilligers die klaar staan om deze dagen te helpen.
Namens de toernooicommissie bedank ik vrijwilligers, sponsors, bestuur en vooral de teams, voetballers en begeleiding, voor het mogelijk maken van dit mooie jeugdtoernooi!

Graag tot volgend jaar!
René Dijkhuizen

RST 1

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …