EVC MC1 – Meteoor MC1 6-2

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, tegen de Meteoor die met 3 punten verschil boven ons stonden en bij een overwinning nog maar 1. Het was fris en het regende licht, maar dat zijn de ideale voetbalomstandigheden. Dat bleek dan ook wel in deze wedstrijd. Vanaf het begin ging het gelijk op en lieten de meiden van Meteoor zien dat zij waren gekomen om te winnen. Ze waren gretig voor- en fel op de bal. Fenna en de verdediging met Chelsea, Melissa, Charlotte, Famke en Eva stonden als een huis. EVC combineerde beter en daar hadden de meiden van de Meteoor het moeilijk mee. Het duurde een tijdje, maar juist uit zo’n mooie combinatie voorin wist Famke de 1-0 op het scorebord te zetten. Hierdoor kreeg EVC nog meer vertrouwen en dat uitte zich in steeds beter voetbal, waarbij het middenveld, met Denise, Roos, Tessa, Henriette en Jamila lekker combineerden. Voorin werden de aanvallen van Noah, Selena en Fay steeds gevaarlijker en werd Esmee de diepte in gestuurd. In een scrimmage bij de keeper van Meteoor, was Esmee de slimste, veroverde de bal en scoorde 2-0. Speelsters, ouders en trainers waren nu in extase. We kregen het gevoel dat de overwinning al voor ons was. Meteoor was aangeslagen en toen Famke ook nog eens een mooie dieptebal op Tessa gaf en deze zeer fraai van veraf afronde leek de wedstrijd gespeeld met een stand van 3-0. De vreugde was groot bij EVC, maar liet Meteoor zich niet inmaken en vochten terug. Alhoewel dit soms met wat fysiek en verbale intimidatie gepaard ging, was er niets af te dingen op de goals van Meteoor. Met een mooie individuele actie werd het 3-1 en net voor rust wist Meteoor met een mooi geplaatst schot de stand op 3-2 te zetten. In de rust de meiden gecomplimenteerd op het goede samenspel en gewezen op de gretigheid van Meteoor en dat ook zij dit mogen laten zien. De tweede helft ging van start met maar een marge van 1 doelpunt en dat voelde kwetsbaar en dat waren we ook. Meteoor drong aan en keer op keer wist de verdediging en Fenna dit gevaar te keren. Op het middenveld was Henriette een drijvende kracht die keer op keer de bal veroverde en het spel samen met de andere middenvelders weer opbouwde. Zo werd een mooie pass op links goed meegenomen door Noah die met een schitterende voorzet Esmee bereikte en zij even zo mooi afrondde 4-2. Dit was even een fijnere stand voor EVC. De meiden van Meteoor waren getergd en gingen negatief op elkaar reageren . Daarentegen kreeg EVC vleugels en bleef voetballen. Uit een vrije trap genomen door Henriette, die de bal prachtig door het midden over de verdediging schoot, pakte Esmee de bal op, met in haar kielzog 2 verdedigers rondde Esmee de bal mooi af. 5-2. De wedstrijd was gespeeld en dat besefte de speelsters van Meteoor ook. Als kers op de taart, werd op het middenveld een verkeerd weggewerkte bal van Meteoor in één keer op de pantoffel genomen door Famke en over een afstand van zeker 30 meter op fraaie wijze achter de keeper van Meteoor gelegd. 6-2 was de eindstand en zeer verdiend gezien het spel en de beleving va de meiden van EVC.