Slotseconden fataal voor EVC JO12-1 in derby tegen Volendam JO12-3

EVC JO12-1 – RKAV Volendam JO12-3 (2-2, rust) 2-3 voor Volendam JO12-3
(2-11-2019, 1e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2019-2020)
Na zeven bekerwedstrijden en de herfstvakantie stond dan eindelijk, begin november (…), de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de jongere jeugdteams waaronder EVC JO12-1. Tegenstander was RKAV Volendam JO12-3, waar we op de zaterdag van Volendammer Kermis al tegen gespeeld hadden en met 2-3 hadden verloren na een 2-0 voorsprong. Een revanche zou daarom wel fijn zijn maar het ging natuurlijk vooral om een goede start van de competitie.
Roodgroen kon beschikken over alle spelers, te weten Yannick Alberts (k), Lucas Waals, Shane Heerland, Jim Spaargaren, Dapper Keuss, Hudhaifah Oukhanim, Lex van Montfort, Bjarne Schot, Jake Keizer en Anass Chemlali en voorts waren ook de coaches Dennis van Montfort, Caspar Keuss en Jan van de Nes aanwezig. Caspar was ditmaal de scheidsrechter van dienst. Voor de verandering speelden we op het D-veld (voor). Het veld was zwaar, het gras hoog en als klap op de vuurpijl gingen de hemelsluizen open tijdens de warming-up waardoor we deze opwarming moesten onderbreken om geen last te krijgen van onderkoeling door natte shirts.
In de beginfase was het aftasten voor beide teams maar gaandeweg begon EVC vlot te combineren. Volendam moest in de achteruit maar probeerde toch om de bakens naar voren te verzetten. Dat lukte aanvankelijk niet want Roodgroen had veelal de bal en het wist daarmee gevaarlijk door de stoten naar het Volendammer doel. Toch was het onze zuiderbuur die uit een omschakelmoment toesloeg (0-1). Enkele Edammers hadden slechts aandacht voor de bal maar niet (tevens) voor de tegenstander. Daar moeten we echt veel meer alert op zijn, Mannen! Gelukkig kwam EVC snel op gelijke hoogte. Eerst werd Lex nog gestuit door de doelman maar even later trapte Jake de bal vanaf rechts straks voor en met de donkere krullenbol wist Anass het passende vervolg: een fraaie kopbal betekende 1-1. Kansen voor diezelfde Anass (schot tegen de lat), Bjarne en Hudhaifah karakteriseerden de dominantie van EVC voor de thee. Het was echter Volendam dat ‘sneaky’ op een 1-2 voorsprong kwam. Een flitsende combinatie tussen Jim en Hudhaifah (na een interceptie van Lucas en Shane) resulteerde in de gelijkmaker door Anass (2-2). Na de rust kwam Volendam beter in de wedstrijd en werd EVC wat slordiger: in de passing maar ook in het bewaken van de posities. Yannick moest nu een aantal keer ingrijpen en dat deed hij met verve. In de verdediging was voorts Dapper weer de sterke, betrouwbare pijler, die de angel uit menige tegenaanval haalde. De wedstrijd was redelijk in evenwicht maar in het slot viel toch een beslissing. Een luttele vijf seconden voor het eindsignaal van de uitstekend leidende arbiter Keuss was Volendam in een soort van scrimmage alerter dan EVC en zagen Toeschouwers-Supporters-Coaches-en-Spelers (in omgekeerde volgorde) het leder ogenschijnlijk tergend langzaam over het gebladerde gras tegen het net rollen … (2-3). Nog voor Volendam kon juichen en EVC de handen voor de ogen kon slaan, floot referee Caspar af voor einde wedstrijd. De kraker Ajax-Tottenham had – eerder dan verwacht – een opvolger gekregen ….
Mannen, jullie hebben er alles aan gedaan, in de eerste helft hebben jullie goed gespeeld maar na de koffie-en-thee slordiger en te gehaast. De nederlaag was onnodig en erg zuur gelet op het tijdstip van het beslissende doelpunt maar dat hoort bij sport. Het is zaak om zo snel mogelijk de teleurstelling van je af te schudden en fris en scherp en met enorm veel zin de volgende training en wedstrijd in te gaan!
Aanstaande zaterdag voetballen we in Wormerveer tegen het sterke Fortuna JO12-1: heel veel succes en plezier én … wees en blijf scherp!!!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …