Spelregelbewijs verplicht voor tweede jaars B-junioren!

Vanaf het seizoen 2014-2015 moeten alle tweedejaars B-Junioren in Nederland een verplichte spelregeltoets maken. Deze moet uiterlijk op 31 december 2014 zijn gehaald. Zonder spelregelbewijs mag je vanaf 1 januari 2015 geen wedstrijden meer spelen voor je club. De verplichting om het spelregelbewijs te halen is onderdeel van het actieplan ‘Tegen geweld, vóór sportiviteit’ dat in 2013 door de KNVB is opgesteld en waar EVC volledig achter staat.

SpelregelsOver het spelregelbewijs:

Om iedereen voor te bereiden op deze spelregeltoets heeft de KNVB een nieuwe website gelanceerd: www.voetbalmasterz.nl . Op deze website worden de spelregels in begrijpelijke taal uitgelegd en ondersteund met actuele videobeelden. Ook vindt je op de site veel vragen over de relevante spelregels. Die helpen bij het leren van de spelregels en dus het behalen van je toets.

Alle B-junioren die in aanmerking komen hebben van de KNVB via de post al een inlogcode voor de website ontvangen. We hebben zelfs al gezien dat een aantal van jullie is begonnen met oefenen en sommigen hebben zelfs het examen al gehaald. Proficiat!

Je moet de toets voor 1 januari 2015 gehaald hebben, de speler mag de eindtoets drie maal maken. Lukt het niet om de eindtoets voor 1 januari 2015 te halen dan zal door EVC samen met de speler worden bekeken hoe alsnog voor het einde van het seizoen 2014/2015 het spelregelbewijs te behalen.

Voor de KNVB én dus ook voor EVC is deze maatregel een serieuze zaak. Dat blijkt wel uit de aankondiging dat tweedejaars B-junioren in het nieuwe seizoen 2015-2016 NIET kunnen voetballen, als zij het spelregelbewijs aan het eind van het seizoen niet hebben behaald. Start dus NU als je nog niet begonnen bent!

Als jullie na het lezen van de site www.voetbalmasterz.nl nog vragen hebben, mail die dan aan fnieuweboer@ziggo.nl of heuser@ziggo.nl.

Met sportieve groet,

Het jeugdbestuur

 

De website mag natuurlijk door iedereen gebruikt worden, niet alleen spelers maar ook leiders, trainers en supporters worden dus van harte uitgenodigd om hun ruim aanwezig kennis te testen.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …