Stand van zaken EVC 1 (update).

Gisteravond heeft Overbos de inhaalwedstrijd tegen Hellas Sport met 1-2 verloren en is daardoor na Opperdoes de tweede degradant. De stand onderin is nu als volgt.

Hellas Sport 25-18
EVC          25-17
Overbos      25-12 (d)
Opperdoes    25-9  (d)

Zaterdag is het programma EVC-HBOK en Hellas Sport-Opperdoes. Het enige wat nog zou kunnen gebeuren is dat EVC en Hellas Sport wisselen van plaats. De nummer 11 in de eindstand (4e van onderen, nu Hellas Sport) speelt nacompetitie tegen de laagst geëindigde periodekampioen van de 3e klasse A. Dat wordt Sporting Andijk, Reiger Boys of Kadoelen. De nummer 12 in de eindstand (3e van onderen, nu EVC), speelt nacompetitie tegen de laagst geëindigde periodekampioen van de 3e klasse B. Dat wordt (oude bekende) Zandvoort of Arsenal (Amsterdam). Zandvoort staat op de 4e plaats en is uitgespeeld. Arsenal heeft nog 1 punt nodig om Zandvoort in de stand voorbij te gaan en speelt zaterdag thuis tegen Blauw-Wit Beursbengels, dat aan 1 punt genoeg heeft voor het kampioenschap.

Bovenin is het helemaal spannend, de stand is als volgt.

BOL     25-54
WV-HEDW 25-54
ZOB     25-53

Zaterdag is het EDO tegen BOL, ZOB tegen WV-HEDW en ook hier is alles dus nog mogelijk. Een directe kampioen of bij gelijk eindigen een beslissingswedstrijd.

Interessant is ook de strijd om de periodetitels. De 1e periode is gewonnen door ZOB, de 2e periode door Marken en in de 3e periode gaat het tussen WV-HEDW en Buitenveldert. Beide 19 punten (DVVA volgt met 18), maar WV-HEDW een beter doelsaldo (+1) ten opzichte van Buitenveldert. Echter Buitenveldert heeft met de uitwedstrijd bij Overbos een op papier veel makkelijker programma. Dan zou er volgende week zomaar iets heel vreemds kunnen gebeuren. Dat Buitenveldert de 3e periode wint en dat één van de twee sterkste teams uit onze afdeling, BOL of WV-HEDW, aan het einde van de rit echt met lege handen staat; én geen kampioen én geen periodetitel.

Alle wedstrijden, dus ook EVC-HBOK, beginnen zaterdag om 14.30 uur.

Erwin Rossenaar

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …