Sterk EVC JO9-1 wint Toernooi bij AFC 34

Wintertoernooi AFC 34 13-1-2018,

De eerste activiteit van EVC JO9-1 in 2018 was een toernooi bij AFC 34 in Alkmaar. Zonder Tijl maar met Dorian van Rijn uit de JO9-2 speelde we in een poule met Pancratius JO9-2, OFC JO9-2 en Spirit 30 JO9-1

De 1e wedstrijd ging tegen Pancratius JO9-2. Het was duidelijk te zien dat we een paar weken niet hadden gespeeld en maar 1x hadden getraind. Het spel was niet goed. De tegenstander was gevaarlijker en mede dankzij een aantal mooie reddingen van Steven bleef het lang 0-0. Aan de andere kant had EVC ook een aantal mogelijkheden via Yannick en Bram. Het zag er naar uit dat het 0-0 zou blijven, maar Bram was alert toen de keeper van Pancratius de bal probeerde te spelen, maar hij schoot tegen Bram aan en de bal rolde het doel in. Dit was het enige doelpunt en een 1-0 overwinning iets tegen de verhouding maar toch wel lekker om zo te beginnen.

De volgende wedstrijd was tegen OFC JO9-2 die we in de competitie al ruim hadden geklopt. Het begin was weer stroef en het was weer dankzij Steven dat er geen tegendoelpunt kwam. Na wat aanwijzingen van de coaches begon het gelukkig beter te lopen. Yannick snelde langs de lijn en gaf een harde voorzet richting de 2e paal waar Bram klaar stond om de 1-0 in te tikken. Hierdoor was het verzet van OFC gebroken en was het Tygo die van links naar binnen kwam en de bal hard in het doel schoot 2-0. Even later ging Yannick er weer vandoor op de rechterkant en bracht de opkomende Tijn in stelling en die schoot de 3-0 binnen. Vlak voor tijd bepaalde Lars de eindstand op 4-0 met een goede actie van achteruit. Verdedigend stond na het stroeve begin goed met Casper, Dorian en Lars en kreeg OFC geen kans meer.

Met 2 gewonnen partijen de laatste poulewedstrijd tegen Spirit 30 JO9-1. Een punt was voldoende om de finale te bereiken. Steven die aangegeven heeft niet iedere week te willen keepen gaf de handschoenen over aan Yannick die zijn debuut als keeper maakte. Het werd een spannende wedstrijd met kansen voor beide teams. Het vizier stond bij ons niet op scherp mede ook door de grote keeper van onze tegenstander die alles tegen hield. Aan de andere kant stond de “kleine” Yannick te keepen alsof hij nooit anders gedaan heeft. Goeie reddingen, alle ballen klemvast en op tijd zijn doel uitkomen om met een sliding de aanval van Spirit ongedaan te maken. Hierdoor bleef het 0-0 en konden we ons opmaken voor de finale.

De finale ging tegen de Kennemers JO9-1 uit Beverwijk. De coaches gaven aan dat dit een sterke tegenstander was die al zijn poulewedstrijden ruimthad gewonnen. Met Steven weer op doel en onder luide aanmoedigingen van de ouders kon de finale beginnen. EVC zat vanaf het begin goed in de wedstrijd. De tegenstander werd vastgezet en er werd door iedereen goed de duels aangegaan, verdedigend ging Dorian voorop in de strijd en dat inspireerde de rest van het team. Uit een mooie pass, kwam Yannick als een duveltje uit een doosje vanaf rechts naar binnen en met de punt van zijn schoen tikte hij de bal met de juiste effect langs de uitkomende keeper en de bal rolde binnen 1-0, onderweg werd hij nog wel neergelegd door de keeper maar het doelpunt verzachtte de pijn. De Kennemers ging op zoek naar de gelijkmaker maar afwisselend Casper, Dorian, Lars en Steven gaven geen krimp en ook afwisselend de middenvelders/aanvallers Tygo, Bram, Tijn en Yannick hielpen goed mee. Uitblinker Yannick die regelmatig zijn tegenstander dolde, schoot de bal hard op doel en via de paal kwam de bal voor de inlopende Tygo en die scoorde de 2-0. Vlak hierna was het tijd en was EVC JO9-1 winnaar en kon de beker mee naar huis worden genomen. Klasse mannen.

De komende weken spelen we oefenwedstrijden tegen De Dijk en Real Sranang voordat de competitie begint.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …