C1 wint in sneeuwvrij Heiloo

De Foresters C2-EVC C1 1-5

In Heiloo had het niet gesneeuwd, dus het kunstgrasveld van De Foresters lag er prima bij. Gelukkig had de wedstrijdsecretaris van EVC al vroeg in de ochtend contact gezocht met De Foresters om te vragen of het écht doorging. Om 9.00 uur waren we volledig op de hoogte en konden we vertrekken. De Foresters: de naam is afgeleid van het oude adellijke geslacht De Foreest, dat vanaf de dertiende eeuw in het graafschap Holland, met name in West-Friesland en Kennemerland, hoge bestuurlijke posities bekleedde. Op weg naar het voetbalcomplex reden we langs landgoed Nijenburg, tot de twintigste eeuw bezit van deze familie. Veel stijlvoller dan het optrekje van Willem en Maxima in Wassenaar, maar dat terzijde.
Foresters C2 was in de najaarscompetitie tweede geworden, dus vooraf wisten we dat de tegenstander een stuk beter zou zijn dan teams uit onze najaarscompetitie. Toch bleek na tien minuten dat EVC de partij zou gaan domineren. Het draaide echter stroef in de beginfase: slordige ballen, te veel jongens die naar binnen liepen en het veld niet breed genoeg hielden. Aaron kwam wel een aantal keren alleen voor de keeper, ondanks trekwerk van zijn tegenstander , maar de keeper was een sta-in-de-weg. Opkomende rechtsback John lepelde de bal op lat en in de rebound schoot Eric met links op de paal. Het werd 0-1 na een mooie combinatie die eindigde met een steekbal van Aaron op de opkomende Semmi, die niet aarzelde en de bal met gevoel en precisie diagonaal in de verre hoek schoot. Meteen daarna verloor EVC knullig de bal op het middenveld, pikte een tegenstander de bal op en haalde hij verwoestend uit: 1-1. Onhoudbaar voor Sjors.
Na een donderspeech in de rust begon EVC scherper aan de tweede helft. Er werd meer gestoord, meer druk gezet en het veld werd breder gehouden. Na een corner van Semmi scoorde Aaron in de kluts met links in de rechterhoek. Daarna scoorde Semmi beheerst op aangeven van Aaron. EVC speelde toen met tien man omdat Timon tien minuten straf had gekregen. De wedstrijd was wel gespeeld. Semmi combineert met Kike, haalt de achterlijn, zet voor, Aaron stapt over de bal en John tikt bij de tweede paal binnen: 1-4. Timon passeert op fraaie wijze twee man, wordt gehaakt en Semmi schiet de bal uit de vrije trap van grote afstand schitterend binnen (boogbal over de keeper, perfect in de hoek): 1-5. Een goed gevoel om de voorjaarscompetitie met een overwinning te beginnen. Man of the match? Semmi, dat lijdt geen twijfel. Een goede tweede was Alvar, die op zijn oude voorstoppersplek weer veel duels won.