Wherevogels MO 15 1 – EVC MO 15 1 2-1

Na minstens een maand stil te hebben gestaan qua wedstrijden, mocht er Vandaag eindelijk weer worden gevoetbald en wel uit tegen Wherevogels. Vooraf was het bekend dat eer 4 meiden niet meededen, Sofie is gestopt, Chelsea geblesseerd en Lotte en Anouk hadden een danswedstrijd. Dan start je dus met 12 meiden waaronder 2 meisjes (Lisa en Dikra) van 10 jaar van de MO11 1.. In de tweede helft werden we gelukkig versterkt door Liz en Holly van de MO15 2. Bij aanvang van de wedstrijd was te zien dat de meiden lang stil hebben gestaan. Het eerste kwartier leken de toeschouwers wel na de vertraagde herhalingen te kijken. Het spel kwam niet op gang en waren de meiden moe en sommigen zelfs misselijk. Kortom een tekort aan wedstrijdritme en conditie werd pijnlijk zichtbaar. In deze periode kwamen we dan ook door een simpele goal op achterstand 1-0. Nu was het dan de beurt aan EVC en jawel de meiden begonnen ritme te krijgen en werd er steeds beter opgebouwd. Sommige spelers toonde echt beleving en inzet. Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker en werd deze op fraaie wijze gescoord door Selena. Tot aan de rust was het redelijk goed en kwamen er kansen aan beiden zijden, echter meer richting EVC dan andersom. Hier moet toch een compliment worden gemaakt naar de verdediging die goed stand hield en met name Tessa en Dikra die het doel letterlijk schoon hielden. In de rust kwamen Holly en Liz en werd er gewisseld. Met een niet fitte Jennifer aan de kant startte de tweede helft. Hierin vond EVC een opleving en werd er goed gecombineerd Denise en Liz werden een paar keer goed weggestuurd, maar ook goed verdedigd en konden deze kansen niet worden de benut. De druk van Wherevogels werd ook steeds groter en was het het middenveld de achterhoede, maar vooral Tessa die het doel schoon hield, anders hadden we al 6-1 achter gestaan. Uiteindelijk was EVC niet bestand tegen de ze druk en scoorde Wherevogels 8 minuten voor tijd de 2-1. De zin en de wil om gelijk te komen was er niet meer bij EVC en hebben we terecht verloren. Op 18 maart spelen we uit tegen Purmerland en dan herpakken we ons.. .