Sterke wedstrijd van winnend EVC JO11-1

EVC JO11-1 – ZOB JO11-1 (2-1, rust) 4-1 voor EVC JO11-1
(8-4-2017, 8e wedstrijd voorjaarscompetitie 2e klasse, seizoen 2016-2017)
Voorafgaand aan het Paasreces (althans wat betreft de competitie) stond ‘de terugwedstrijd’ van EVC JO11-1 tegen ZOB JO11-1 op het programma. Op de Beemsterklei won Roodgroen verdiend met 2-3. In Edam mochten beide teams nu aantreden op het hoofdveld aan de Keetzijde: het kunstgrasveld. Voor EVC was het doel duidelijk: winnen. Een zege betekende immers dat het thuisteam nog aanhaakte bij koploper (qua verliespunten) Marken. Helaas was Kick van der Vlies nog steeds niet hersteld van een griep- en buikloopaanval. In de uitwedstrijd was de rechtsbuiten belangrijk geweest vanwege twee loepzuivere corners waaruit gescoord werd. Nu moest hij jammer genoeg verstek laten gaan. EVC kon wel beschikken over: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Colin Molenaar, Bink Mulder, Rayan Morrhabi en Tom Tierolf.
Na het fluitsignaal van jeugdscheidsrechter Nourdin Rezzak nam EVC het initiatief. ZOB liet zich echter niet afbluffen en in de eerste fase was sprake van een gelijkopgaande, snelle, wedstrijd. EVC had mogelijkheden, ZOB een (grote) kans na een misverstand (niet naar elkaar kijken voor je een pass geeft) tussen twee Edammers. Na een minuut of tien begon Roodgroen langzaam maar zeker te domineren en drong het de Beemsterlingen terug. Na een rush van de snelle Colin over de linkervleugel en een pass naar rechts door Tom volgde een wreeftrap van Milan: het leder verdween rechts van de doelman tegen het net (1-0). Vijf minuten en 28 seconden later was het wederom raak. De bedrijvige Bink zag de ruimte die de ZOB-defensie weggaf en passte naar Milan die deze lacune eveneens had opgemerkt. Milan nam de bal goed aan maar zijn inzet werd gekeerd door de ZOB-goalie. Die kreeg de bal echter niet klemvast en Tom was meteen heel alert: als een duveltje uit een doosje dook hij op voor het doel en tikte met links de bal in het hoekje rechts van de keeper (2-0). Nog voor de thee kwamen de bezoekers plotseling terug in de wedstrijd. Eén van de verdedigers stapte te snel in bij een duel en dat was fataal (2-1). Een vrije trap van Rayan had een beter lot verdiend: hij lepelde de bal tegen de lat. In de pauze waren de belangrijkste aanwijzingen: ZOB een beetje laten komen, dicht bij elkaar verdedigen en bij een fout van de bezoekers razendsnel richting ‘het doel aan de overkant’. Na de sterke eerste helft van Roodgroen was de Tweede Fase ook goed. In het begin nog niet, daarna zeker. Na enige minuten waarin EVC de bal rondspeelde vond Rayan de ruimte waarvan Tom profiteerde. Rayan gaf een fraaie dieptepass en Tom rondde goed af door de bal (in de korte hoek) rechts van de doelman te schieten (3-1). Het was nu zaak om achterin geconcentreerd te blijven spelen en niet te enthousiast op zoek te gaan naar nog een treffer. Met goed en verbeten verdedigen zou er dan meer ruimte en kansen komen. Dat bleek al viel ‘De Vierde’ echter niet uit zo’n situatie. Uit een corner vanaf de rechterkant van Rayan wist de ijzersterk spelende Timo de bal met zijn blonde kuif in het doel te koppen (4-1)! Bij het eindsignaal van de uitstekende referee Nourdin Rezzak was dit eveneens de stand en daarmee behaalde EVC JO11-1 een zeer verdiende overwinning! Alle spelers waren weer in goeden doen (complimenten!) maar de uitblinkers waren Timo en Milan! Een compliment ook voor referee Nourdin (klasse, Reinhard!)! Mannen, sterk gespeeld: laten we deze lijn blijven voortzetten! Nu eerst het Markermeer (Paas)toernooi bij Marken en daarna thuis tegen Purmerland JO11-2: wees en blijf scherp!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …