VEEL DAMES EN MEIDEN ACTIEF ALS VRIJWILLIGER

DAMES EN MEIDEN EVC OOK BELANGRIJK ALS VRIJWILLIGERS

Ruim 90 vrouwelijke leden telt EVC op dit moment. Wij hebben een VR1, MA1, MC1, MD1, MD2 en een VR1 zaalteam en diverse meisjes spelen (nu nog) in jongensteams. Dit houdt in dat het mannenbolwerk, dat voetbal heet, langzaam maar zeker beklommen wordt door de vrouwen en meisjes. En een hoop van deze speelsters weten hoe belangrijk het is om een vrijwilligers taak uit te voeren bij onze club. We hebben uiteraard bij al deze eerder genoemde teams trainers, leiders en leidsters, maar dat is normaal, want die zijn er bij de mannen en jongens afdeling ook. Maar leidster VR1 Greet Langkemper heeft op eigen kosten haar papieren gehaald om blessures te behandelen en staat klaar voor de voltallige dames en meiden afdeling, waarnaast zij ook nog vele malen per seizoen in de kantine helpt. VR1 veld en zaal speelster Viola Kemper (Everaars) regelt alles rondom het zaalteam en fluit zowel in de zaal als op het veld. Margreet Evrengün is regelmatig arbiter bij de VR1 en traint samen met haar dochters Ellen en Selma de kleuters. Enkele dames/meiden uit de VR1, MA1 en MC1 staan klaar om te helpen met kantinediensten en dragen ook hun steentje bij als vrijwilliger tijdens ons eigen Rob Schut Toernooi. Ook heeft een grote groep actieve vrouwelijke leden het mede mogelijk gemaakt dat het 100 jarige jubileum van EVC zo een groot succes is geworden. Zelfs het bestuur bevat twee vrouwelijke leden. Zij voetballen zelf niet, maar toch. En als U zich afvraagt hoe de kantine er met Pasen, Sinterklaas en Kerst al jaren zo gezellig uit kan zien, gaat deze eer naar enkele dames. Uiteraard worden zij met al deze tijdrovende kantine decoraties wel enigszins geholpen door de damestrainer en enkele speelsters, maar met name Viola Kemper en Selma Evrengün houden zich hier mee bezig, net als met het Sinterklaasfeest en het jaarlijkse EVC kerstdiner en zijn deze twee kanjers altijd bereid om te helpen met trainen geven aan de meisjesteams als daar om gevraagd wordt.
Kortom, de dames en meidenafdeling begint niet alleen een belangrijke plaats in te nemen op de grazige weiden, maar ook in het zo noodzakelijke vrijwilligers gebeuren. Laten we daar als mannen en jongens voetballers eens een voorbeeld aan nemen en hier trots op zijn. Ik ben daar zelf namelijk als hoofdtrainer/coördinator van de dames en meiden ook heel trots op. Ga zo door toppers. Misschien behoort een vrouwelijke voorzitter in de toekomst wel tot de mogelijkheden.
Rolph Meijer

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …