Verdedigend ijzersterk EVC JO11-1 boekt 2e achtereenvolgende zege

EVC JO11-1 – FC Purmerend JO11-2 (1-0, rust) 1-0 voor EVC JO11-1
(11-3-2017, 4e wedstrijd voorjaarscompetitie 2e klasse, seizoen 2016-2017)
In de vierde wedstrijd van de voorjaarscompetitie mocht EVC JO11-1 aantreden tegen FC Purmerend JO11-2. De uitwedstrijd ging verloren met 6-4 door een mindere fase van 5 minuten waarin drie tegengoals vielen. In de overige 55 minuten was sprake van een goede tot zeer goede wedstrijd van EVC. Zeker in de eerste helft speelden de Edammers uitstekend. Verdedigend liet Edam echter steken vallen.
Zonder coach Jan van de Nes (scoutingswerkzaamheden in Friesland) maar gelukkig wel onder leiding van de coaches Jeroen Ooms en Marcel Tierolf en ondersteunt door Gido van der Vlies kon Roodgroen beschikken over de volgende spelers: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Bink Mulder, Tom Tierolf, Kick van der Vlies en Rayan Morrhabi. Colin Molenaar was dit keer helaas afwezig vanwege een trainingsstage bij Arsenal.
De vraag was of EVC revanche kon nemen voor het verlies in de uitwedstrijd én of het een goed vervolg kon geven aan de overwinning van de vorige week.
EVC startte goed en liet in het vervolg van de wedstrijd sterk spel zien. In de 1e helft kwam het op voorsprong door een goal van Tom (1-0). Vervolgens konden niet alleen aanvallende activiteiten uitgevoerd worden (mooie en snelle combinaties, fraaie kansen) maar moest ook verdedigend het nodige werk verzet worden. Dat laatste had heel JO11-1 zeer goed begrepen. In de uitwedstrijd waren de Mannen verdedigend slordig, nu was iedere speler zeer goed doordrongen dat dát aspect heel belangrijk was om de drie punten in Edam te houden. Voorin waren Kick en Tom druk doende om de eerste aanvalsopzet te verhinderen, op het middenveld was Bink ‘lekker lastig’ voor de gasten en gunde Rayan de verdedigers én de middenvelders van de geelhemden volstrekt geen rust. Het spel van de verdediging en Keeper Koen was echter cruciaal. Koen had zijn doel als een ervaren timmerman heel secuur dichtgespijkerd maar het meeste gevaar werd al een linie daarvoor onschadelijk gemaakt. Als ‘hongerige horzels’ zwermden de kuitenbijters Milan, Timo en Daoud voortdurend rondom de Purmerender aanvallers waardoor die na verloop van tijd de hoop op een tegengoal volstrekt ontmoedigd opgaven.
Dat betekende een zeer verdiende 1-0 zege voor een zeer gedreven en geconcentreerd spelend EVC JO11-1 en een compliment voor alle spelers én voor de coaches Jeroen, Marcel en Gido!

Mannen, heel veel succes en plezier in de volgende wedstrijd!