EVC JO11-1 – Limmen JO11-1 (1-8, rust) 2-15 voor Limmen JO11-1

(3-9–2016, 1e competitiewedstrijd seizoen 2016-2017)

Na drie trainingsweken stond de eerste competitiewedstrijd voor EVC JO11-1 (voorheen genaamd E1) op het programma. Tegenstander: Limmen JO11-1. Een week eerder moest EVC in de beker aantreden tegen Volendam JO11-1 en dat was onbegonnen werk. Volendam (met een driemaal zo grote jeugdafdeling) was vele malen te sterk en het was dan ook geen moment en wedstrijd. Toch lieten twee spelers zich gelden: doelman Koen van Beek en laatste man Daoud Ikhlifen. Zij gingen voorop in de strijd van het eerste tot en met het laatste fluitsignaal van de uitmuntende scheidsrechter Johan Keizer!
Roodgroen startte tegen Limmen met: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen, Tim Knegt, Colin Molenaar, Bink Mulder, Kick van der Vlies, Milan Alberts, Rayan Morrhabi, Tom Tierolf.
JO11-1 is een vrijwel geheel vernieuwd team – niet alleen in naamgeving. Drie spelers waren vorig seizoen al E1-ers, vier spelers kwamen over van selectieteam E2, één uit E5 en twee uit F1. Het was de vraag hoe deze spelers al op elkaar ingespeeld zou zijn.
Op voorhand stond een lastige wedstrijd op het programma. Dat had – naast de nieuwe samenstelling – drie redenen. Ten eerste: tegenstander Limmen kan al lang bogen op een goede jeugdafdeling en beschikt over zeven JO11-teams tegenover EVC vijf. Ten tweede: het veld. Voor het eerst moesten de mannen spelen op een veld met de doelen op de rand van het strafschopgebied van een seniorenveld. Bedoeling daarvan is: een tussenstap te creeëren tussen een half en een heel veld. Dit is overigens alleen mogelijk in de hoofdklasse. Voor andere E-teams bestaat deze mogelijkheid niet. Ten derde: de warmte. Het was al vroeg in de ochtend erg warm en de spelers hadden daar last van. Volendam natuurlijk ook maar minder dan EVC. Dat is logisch want er zit nogal een verschil in energieverbruik tussen het team in balbezit (Limmen) en het team dat de bal moet veroveren (EVC). In balbezit kost het voetballen minder energie en de bal … die had Limmen want de bezoekers waren simpelweg vel sterker dan het thuisteam.

Met 9 spelers, inclusief de keeper, startten beide teams voor een wedstrijd van 2x 30 minuten (ook een verschil ten opzichte van andere E-wedstrijden die 2×25 minuten duren). Bij de rust was de score 1-8. Na de thee ging het lange tijd beter maar in de slotfase gaf EVC nog weer veel te gemakkelijk drie goals weg. Een aantal spelers bleven knokken tot het einde (waaronder weer de uitstekend spelende Daoud) maar enkele andere gaven het te gemakkelijk op. Dat moet echt beter, jongens! Voor je teamgenoten én voor jezelf!
De goals kwamen van Tom Tierolf en – misschien wel het mooiste doelpunt van allemaal – van Colin Molenaar.Een bal die door Limmen vanuit de verdediging naar voren werd gespeeld, nam Colin in één tijd op de binnenkant van zijn rechtervoet. Colin had gezien dat de Limmen-doelman te ver voor zijn doel stond en schoot de bal met een prachtige boog tegen het net!

Mannen, volgende week is IJmuiden de tegenstander (wedstrijd is inmiddels al gespeeld, JvdN): laten we er dan een echte wedstrijd van maken!