VR1 EN MO19-1 DOOR IN DE BEKER

VR1 : doordat VVGA zich al terug trok voordat de bekerpoule begon, bestond deze poule nog maar uit drie teams. Waar Geuzenmiddenmeer 5e klasse ploeg Zwaluwen’30 op een 9-0 nederlaag trakteerde, wist EVC deze matige ploeg uit met 0-11 te kloppen. Dus had EVC genoeg aan een gelijkspel bij Geuzenmiddenmeer om door te stoten naar de knock-out fase. Met maar liefst vijf meiden uit de MO19-1 kwam men tot dertien speelsters en er werd een mooie wedstrijd afgewerkt op de kunstgrasmat in Amsterdam-Oost. Met twee knappe afstandsschoten van captain Selma Evrengün werd een 0-2 voorsprong genomen. Met een prachtig uit de lucht genomen gedrukt schot raakte de slechts veertien jaar oude Famke Stuijt de onderkant van de lat, waarna Mandy Schuddeboom in de rebound de 0-3 binnen wist te koppen. Een moment van onachtzaamheid in de defensie, bij een vrije trap voor de gastvrouwen, leverde een 1-3 ruststand op. Vrij snel na de thee werd het zelfs 2-3, maar daarna was EVC toch wel weer de gevaarlijkste ploeg. Dit kwam ook door de geboden ruimtes van de thuisploeg, die nog tweemaal moest scoren om te winnen. De wedstrijd werd beslist door Famke met een lage geplaatste bal in de verre hoek, 2-4.Hierdoor plaatst EVC zich voor de volgende bekerronde.
MO19-1 : door uit bij DEM en thuis tegen Marken ruim te winnen leek de poulewinst al bijna binnen. In de thuiswedstrijd tegen IVV volstond een gelijkspel, maar deze vond geen doorgang. Maar omdat DEM vrij onverwachts bij Marken verloor was doordringen naar de knock-out fase nu al een feit.
MO11-1 : onze jongste toppers hadden thuis, in een spectaculair duel, van Kadoelen gewonnen en een zeer knap gelijkspel uit het vuur gesleept bij het een klasse hoger spelende Volendam. Onze zuiderburen wonnen gisteren met ruime cijfers van Kadoelen, maar de uitwedstrijd van EVC bij SDOB werd afgelast. Er is nog een theoretische kans dat onze meiden de poule winnen, maar dan moet de inhaalwedstrijd in Broek in Waterland met twaalf doelpunten verschil gewonnen worden. Wordt vervolgd.
Helaas zijn de overige vier vrouwelijke teams van EVC uitgeschakeld voor de rest van het bekertoernooi.
VR2 : na twee kansloze nederlagen tegen 4e klasse ploegen DZS en Diemen was de thuiswedstrijd tegen mede 5e klasser Geuzenmiddenmeer VR2 om des keizers baard. Het werd een 1-5 verlies en hier waren ook drie jonge talenten uit de MO15-1 nodig om het team te completeren. Het enige doelpunt in deze bekerpoule werd dan ook gemaakt door de veertien jarige Denise Latdorp.
MO15-1 : na verliespartijen tegen Blokkers en Zouaven was EVC al uitgeschakeld en deed de derde wedstrijd bij SDOB er niet meer toe. Het duel werd afgelast en of zo een onbelangrijke wedstrijd nog wordt ingehaald wachten we af.
MO15-2 : na een nederlaag bij KGB en thuiswinst op Zouaven moest EVC winnen en een negatief doelsaldo zien weg te poetsen thuis tegen het sterke Dindua. Het bleek een onmogelijke missie te zijn. Het werd een nederlaag en het bekertoernooi is over.
MO13-1 : dit nog op half veld spelende en grotendeels onervaren team heeft het zwaar. En dat geldt ook voor de bekerpoule. Het werden drie kansloze nederlagen tegen Wherevogels, Ilpendam en SDOB. Ook voor dit EVC team is het bekertoernooi voorbij.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …