17-1, oefen: FC Purmerend B1 – EVC B1 5-4 (2-1)

EVC B1 heeft een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser FC Purmerend B1 met 5-4 verloren. Een gelijkspel had een juiste afspiegeling van de verhoudingen in het veld geweest, maar EVC verspeelde in de laatste twee minuten een 3-4 voorsprong.

EVC begon goed aan dit oefenduel, maar kwam na 20 minuten op een 1-0 achterstand. Nog geen 5 minuten later schoot FC Purmerend een hoekschop van Azeddine Sout in eigen doel, 1-1. Niet veel later werd het 2-1. EVC speelde ondertussen een prima wedstrijd, maar grote kansen bleven uit en zo gingen we met deze kleine achterstand aan de thee.

In de tweede helft werd het al snel gelijk toen Azeddine een vrije trap in de hoek mikte, 2-2. Lang konden we niet van deze voorsprong genieten, want toen de aanvoerder van FC Purmerend (beste speler bij onze tegenstander) weer binnen de lijnen kwam viel direct de 3-2. Daarna brak een hele goede fase van EVC aan. Onder aanvoering van onze aanvoerder Daniël Kemper waren wij de bovenliggende partij en kwamen dik verdiend op voorsprong. Eerst stoomde rechtsback Casper de Vries op en pegelde de bal van een meter of 20 vol in de kruising, 3-3. Daarna liet Aaron Lacunes op bekende wijze de achterhoede van onze tegenstander zijn hielen zien en prikte de bal in de verre hoek, 3-4. Met nog 2 minuten te gaan kantelde de wedstrijd alsnog in het voordeel van onze tegenstander. Eerst gaven we onnodig een strafschop weg (4-4) en in de slotseconde werd een indraaiende vrije trap door iedereen gemist en viel bij de tweede paal binnen. Eindstand 5-4.

Goed gespeeld tegen een voor ons altijd lastige tegenstander. Jammer dat we net als vorige week in de slotfase een zeker overwinning uit handen geven. Komende zondag oefenen we thuis tegen WSV’30 B1. Veel succes!