DAMES EN MEIDEN : STAND VAN ZAKEN BIJ WINTERSTOP

VR1 : de bekerpoule werd, met twee overwinningen en een teruggetrokken team, vrij eenvoudig gewonnen, dus heeft EVC zich geplaatst voor de knock-out fase.
In de competitie gaat het minder makkelijk. Door onder andere blessures en twee afgehaakte speelsters, is de bezetting krap en moet er regelmatig een beroep gedaan worden op speelsters uit de VR2 en of jeugdteams. Hierdoor is de bezetting en opstelling bijna nooit hetzelfde en dit, plus een te lage trainingsopkomst van enkelen, leidt tot mindere resultaten in deze 4e klasse. En hoewel een achtste plaats (van de 11) op de ranglijst niet geweldig is, moet de beoogde handhaving als doelstelling gehaald kunnen worden.

VR2 : in de bekerpoule was geen eer te behalen tegen onder andere twee ploegen uit een hogere klasse, dus dit avontuur is voorbij.
In de 5e klasse is dit jonge EVC een nieuwkomer in het seniorenvoetbal. Het verschil tussen de betere en mindere ploegen is ongewoon groot in deze competitie. Daardoor ontstaan de gekste uitslagen en vinden we EVC terug op een tiende plaats (van de 12). Maar mede door de goede trainingsopkomst en de gerichte trainingen zit er progressie in de ploeg en zullen er hier en daar nog wel wat puntjes bij elkaar gesprokkeld gaan worden.

MO19-1 : met slechts vier meiden van boven de zestien begon dit zeventien koppige team in een hoge leeftijdscategorie. Maar met de bekerpoule winst, door middel van drie zeges, werd bewezen dat zij dit voetballend aankunnen. We gaan de knock-out fase in.
Deze lijn werd doorgezet in de competitie, ondanks veel blessureleed. Een hele knappe tweede plaats (van de 11) was het eindresultaat in deze 2e klasse najaarscompetitie.
Dat houdt in dat EVC in een mooie sterke voorjaars poule komt te spelen.

MO15-1 : na het vertrek van enkele goede speelsters uit dit team zou het wel eens zwaar kunnen gaan worden. In de bekerpoule werden dan ook geen potten gebroken.
Maar in de najaarscompetitie in de 2e klasse ging het eigenlijk behoorlijk goed. Er werd een keurige derde plaats (van de 11) behaald en dat levert een sterke poule in het voorjaar op.

MO15-2 : met een groot aantal te jonge speelsters en het vertrek van twee sterke meiden was het even wennen. Na de poule was dan ook het bekertoernooi voorbij.
Maar in de 3e klasse competitie ging het, op een kansloze nederlaag na, verder prima. Het eindresultaat was een vijfde plaats (van de 12) en daardoor mag EVC ook in het voorjaar in een sterke poule haar kunsten vertonen.

MO13-1 : met veel nieuwe en dus onervaren meiden erbij waren de verwachtingen niet hoog. En dat werd bevestigd met drie verliespartijen in de bekerpoule.
Omdat EVC tekort speelsters had om een elftal te formeren, werd er ingeschreven in een half veld competitie. Gelukkig is dit nog mogelijk. Het nadeel was dat er niet ingedeeld kan worden op niveau, want daar zijn te weinig teams voor en dus was het kwaliteitsverschil tussen de ploegen enorm groot. Hierdoor eindigde dit jonge team als rode lantaarndrager van de 12 teams en wordt het in de voorjaarscompetitie wellicht iets minder zwaar.

MO11-1 : dit jonge op half veld acterende team bestaat uit meiden, die netjes hun taak uitvoeren en enkele talenten, die het verschil kunnen maken in een wedstrijd. En dan kan je ver komen. Twee zeges in de bekerpoule betekent een tweede plaats, maar wedstrijd drie moet nog ingehaald worden en er is daarin nog een theoretische kans op poulewinst.
Met een gelijkspel en voor de rest alleen maar overwinningen leek het najaarskampioenschap niet meer te missen te zijn. Helaas leverde de laatste en beslissende wedstrijd de enige nederlaag op en wist de concurrent te winnen. Een prachtige tweede plaats (van de 12).
Dus zal EVC in het voorjaar op enkele sterke tegenstanders gaan stuiten.

De doelpunten tot nu toe (behalve van de twee op half veld spelende teams) :
25 : Famke Stuijt (MO19-1)
16 : Selma Evrengϋn (VR1)
14 : Esmée Dijkman (MO15-1)
12 : Liz Kemper (MO15-2)
10 : Noah Suurmond (MO19-1), Kim Bakker (MO19-1)
9 : Anne Klouwer (MO15-2)
8 : Vérouschka Petrovic (VR1), Anne Prinsze (VR2), Janine Schuitemaker (VR2),
Fay Brommersma (MO15-1), Zylvie van de Pol (MO15-2)
7 : Nina de Groot (MO19-1)
6 : Annemijn Westerneng (MO19-1)
4 : Denise Latdorp (MO15-1), Jennifer Scheers (MO15-1)
3 : Sam Gϋnther (VR1), Janna Groes (VR1), Renee Groes (VR2), Roos Treuren (MO15-1),
Selena Verhoek (MO15-1), Mei-Lan Ooms (MO15-2), Femke Dijkhuizen (MO15-2)
2 : Kelly Groot (VR1), Jamy Haselager (MO19-1), Daphne de Groot (MO19-1)
1 : Mandy Schuddeboom (VR1), Noortje Kunst (VR2), Joyce Duif (VR2), Irene Tol (MO19-1),
Kim Uijlenhoed (MO19-1), Annicka Kuipers (MO19-1), Sam Hennis (MO19-1),
Faye Suurmond (MO19-1 invalster), Jasmijn Stam (MO15-1), Jamila Yachou (MO15-1),
Tessa de Jong (MO15-1), Holly van Berkel (MO15-2)

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …