ZOB – EVC

Afgelopen zaterdag speelde EVC de derby tegen ZOB. Vooraf lag er behoorlijk wat druk op de wedstrijd. Voor EVC waren de drie punten erg belangrijk, want anders kon de aansluiting met de middenmoot worden vergeten. Vooraf liep EVC er namelijk al 6 achter op de middenmoot. EVC stond vooraf van de wedstrijd bij de onderste 6 die dicht bij elkaar staan. Hoopgevend was het gegeven dat de eerste wedstrijd tegen ZOB met 4-2 gewonnen werd. Daarnaast bleek de topscoorder van ZOB geschorst.
Ard speelde samen met Niek achterin aangezien Thom nog geblesseerd was. Voorin werd gekozen voor het drietal Jeffrey, Leon, Jeffrey. In de eerste helft gebeurde er weinig. ZOB had de bal, maar kreeg geen kansen. EVC vooral het eerste half uur erg slordig, dit zorgde voor veel en snel balverlies. Na dat half uur werd het langzamerhand beter en zo kwamen er wat speldenprikjes van EVC. Vlak voor rust schoot ZOB nog een zwabberbal die door Barry goed gepareerd werd.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. ZOB had de bal, maar EVC kwam er uit. Wat EVC vooral goed deed in de tweede helft was tussen de pass van de verdediging naar de spits komen. De echt grote kansen bleven het eerste kwartier nog uit. Waardoor EVC het lukte om een keer te scoren uit een spelhervatting. Bryan besloot een lage corner te spelen op de slim weglopende Jeffrey Veerman, die vervolgens de bal diagonaal in de verre hoek schoot. Een knappe goal. Helaas zorgde dit voor iets onoplettendheid. Wederom een corner zorgde bijna voor de 1-1. De bal werd opgevangen op de 16 meter maar daarna knullig verspeeld. ZOB stuurde gelijk de gelegenheidsspits Goes de diepte in die gelukkig kort in de rug werd gezeten door zowel Ard als Samir. Toen Barry daarbij ook nog goed zijn doel verkleinde, werd het enige gevaar van ZOB in de kiem gesmoord. Na dit moment kwamen er meerdere kansen voor EVC. De 2-0 lag er dan ook snel daarna in. Veerman werd door Bryan weer de diepte in gestuurd en eenmaal bij de achterlijn had Veerman 3 aanspeelmogelijkheden aangezien er maar één verdediger van ZOB mee terug was gelopen. Zijn voorzet kwam aan bij de andere Jeffrey die de bal gecontroleerd met de binnenkant de verre kruising in volleerde.
Zo was er voor EVC niks aan de hand. De aanvallen liepen weer als vanouds en er werd op die ene kans na niets weggegeven. Toch sneed EVC zichzelf weer in de vingers. Robin wou de bal over de achterlijn laten lopen, maar dit lukte niet. Een ZOB aanvaller ging er met de bal vandoor en knullig haalde Robin de aanvaller neer. Dit werd niet alleen een penalty, maar met een gele kaart ook een schorsing voor Robin. Barry koos de verkeerde hoek en was daarmee kansloos de bal te pakken. Zo werd het met nog 7 minuten te gaan 1-2. ZOB probeerde nog te scoren door elke bal er in te gooien. Dit leek gevaarlijk maar echt in de problemen kwam EVC niet. Met de ingevallen Bilal werden meerdere counters ingeleid. Vooral Veerman kreeg hiervoor de kans na een mooie steekpas van Bilal. Helaas faalde de topscoorder van EVC,. Ook Bilal miste nog vanaf 16 meter na een knappe individuele actie. De bevrijdende treffer kwam 1 minuut in de blessure tijd. Na druk van de voorhoede werd de bal achterin bij ZOB verspeeld. Zo konden onze aanvallers op 2 verdedigers van ZOB af. Toen de verdedigers de buitenspelers afdekte kon Veerman de actie zelf afmaken met een schot binnenkant paal van net buiten de 16.
De opluchting bij EVC was groot en door de andere uitslagen komt de middenmoot weer een beetje in zicht. Toch moet er nog veel gebeuren wil EVC in deze klasse blijven. De goede weg is na de winterstop tenminste ingezet. Hopelijk weten we deze een vervolg te geven in de thuiswedstrijd tegen HBOK op zaterdag 13 februari. HBOK staat onder EVC maar heeft in de laatste wedstrijden meerdere punten bij elkaar gesprokkeld. EVC oefent donderdagavond om 20:15 eerst bij Purmersteijn. We hopen jullie in ieder geval bij de thuiswedstrijd weer te zien.

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …