Zondag 2 nog zonder puntverlies.

EVC Zondag 2, oftewel de “Vrienden van de Zondag 3 min 1”, zijn uitstekend van start gegaan in de reserve 6e klasse. Na de overwinning in de eerste wedstrijd op Wherevogels 3 stonden achtereenvolgens Zaandijk 3 (thuis) en Kwadijk 2 (uit) op het programma.

Zaandijk 3 had best een leuk team, maar het ontbreekt vermoedelijk aan trainingsarbeid. Zolang het 0-0 staat gaat het allemaal nog wel en is alles nog beloopbaar, maar naarmate de tijd verstrijkt en de achterstand onoverbrugbaar wordt het een stuk moeilijker. EVC was veel sterker en uiteindelijk vielen voor rust de dikverdiende 1-0 (Toon Visser) en 2-0 (fraaie kopbal Jeffrey Kemper). In de tweede helft werd het direct 3-0 (Marco Kassteen) en kreeg Zaandijk steeds meer moeite met het grote veld en de wat mindere conditie. Zowaar viel nog de eretreffer (3-1), maar daarna veegde EVC de vloer aan met deze sportieve tegenstander en liepen we makkelijk uit naar 8-1. Nog drie maal Toon, nog een doelpunt van Marco en een intikker van Erwin Rossenaar zorgde ervoor de tegenstander het met nog een minuut of 5 op de klok mooi geweest vond. Geen probleem, het was toch heerlijk weer om op het terras te zitten.

Vandaag (4 oktober) stond de derby tegen Kwadijk 2 op het programma. Daar hadden we nog wat mee goed te maken, want vorig seizoen verloren we hier onnodig van in de beker. Het was nu een geheel ander team. Geen jonge jongens, maar een stukje ouder met een indrukwekkende warming-up. Verder was het heerlijk voetbalweer en met de vader van een speler van EVC Zaterdag 3 op de fluit begon EVC aan de wedstrijd. Een goede warming-up is geen garantie voor succes, want ondanks de voorbeeldige inzet van onze tegenstander voetbalde EVC een stuk beter. Het viel alleen niet mee om dat in de score tot uitdrukking te brengen, want Kwadijk verdedigde nog best aardig. De voortzetting was daarna overigens matig, want men zocht vooral de lange bal en die was aan de spitsen niet besteed. De verdediging van EVC, met een opvallend sterke Nick Kunst, bleef makkelijk overeind. Verdiend nam EVC de leiding. Wederom was het Toon, die na een minuut of 20 spelen een dieptebal van Paul Buurs goed beoordeelde en de 0-1 onder de doelman door schoof. Kwadijk kreeg nog een halve kans, maar doelman Hans Uijlenhoed, die zeker nog iets had goed te maken na de bekerwedstrijd van vorig seizoen, stond op zijn plek.

In de tweede helft was daar de rentree van Gerro Sanders en ook Giel Oudejans maakte zijn opwachting. Als het dan als leider niet lukt om de punten binnen te halen, dan maar als speler. Na 10 minuten zat de wedstrijd in de tas, toen Toon recht voor het doel vol uithaalde en de doelman kansloos was (0-2). EVC voetbalde de wedstrijd rustig uit en had nog genoeg kansen om de score verder op te voeren. Aan de andere kant voorkwam Hans tot tweemaal toe een tegentreffer. De eerste redding met zijn voet was al prima, de tweede redding van ongekende schoonheid. Horizontaal zweefde hij door de lucht, waarna hij met zijn vingertoppen de bal net naast het doel wist te tikken, klasse Hans!

Met de volle buit uit 3 wedstrijden zijn we de competitie prima gestart. Volgende week wacht ons het vierde team van de Oostzaanse Football Club, dat na 3 wedstrijden ook 9 punten heeft. Een echte topper dus.