07-03, EVC D1 – Marken D1

Zie ik het nu goed, is dit werkelijk een verslagje van de EVC D1? Jawel u ziet het goed. Uw aller stukjesschrijver heeft toch nog ergens tijd gevonden, zoals onze Vlaamse zuiderburen zouden zeggen: ’tussen de soep en de patatten’, om de inmiddels onbegrijpelijke brei van woorden aan het ‘papier’ toe te vertrouwen.

Marken thuis, zou op voorhand geen makkelijke pot worden. Een memorabele uitwedstrijd werd op 27 september met 5-2 verloren. Sommige van de spelers van de destijds gloednieuwe D1, worden soms nog badend in het zweet wakker, door de gedachte dat ze gedolt werden door de steengoeie rechtsbuiten van Marken. Een blonde dame die zowel op snelheid als techniek onze jongens overklastte en met de staart tussen de benen liet vertrekken van het Noord-Hollands schiereiland.

Op deze koude winterochtend leek EVC zoals vaker het geval is, niet echt getergd. De wedstrijd starte aardig en we waren blij dat de Markense opstelling iets was veranderd. De dame op rechtsbuiten was naar het middenveld verhuisd en dat had de angel uit het spel gehaald. Ook de goede keeper leek iets minder geconcentreerd dan in de eerste wedstrijd van het seizoen. Dat brak Marken na een minuut of 10 in de eerste helft op, toen de keeper door een enorme blunder de bal in de voeten speelde van Twan Dijkhuizen, die schitterend de 1-0 in schoot.

De leider aan Markense kant was ‘not amused’ zullen we maar zeggen, maar moedigde zijn keeper toch positief aan om zijn koppie erbij te houden. Marken was danig onder de indruk van deze onverwachte en onnodige treffer en had wat tijd nodig om zich te hergroeperen. Rood Groen kon dat moment echter gebruiken om door te drukken en de wedstrijd naar zich toe trekken. Het spel golfde op en neer en er was sprake van een gelijkwaardige strijd.

Totdat er wederom een momentje was in het zestienmetergebied van Marken. Twan wist met zijn lange benen de bal net een extra tikje mee te geven waardoor er verwarring ontstond en hij in de drukte de 2-0 af kon drukken. Met nieuw elan voerde EVC de druk op en net voor rust leek het er op dat Bas Nieuweboer zijn maatje 41 nog tegen de bal had kunnen zetten, maar de bal rolde tergend langzaam naast het doel over de achterlijn.

Na de rust was EVC eventjes fel uit de startblokken, maar kon niet echt een vuist maken. Het spel werd er blijkbaar niet veel beter op, want in de aantekeningen van jullie aller stukjesschrijver staan heel veel spaties en weinig tekst. Dat doet hij meestal als het spel niet meer om aan te gluren is en er te veel pogingen worden ondernomen om vanaf de zijlijn het tij nog te keren (dan kun je niet op je mobieltje typen).

Tevergeefs zou blijken want, tijdens wederom een zeer rommelig wegwerkmoment in de achterhoede van EVC wist Marken haar kans te pakken en de 2-1 te scoren. Wordt het dan toch nog spannend? Klonk het vanaf de tribune op het A veld. Maar dat werd het uiteindelijk niet meer. EVC sluit de wedstrijd met winst af en klimt weer een stukje op de ranglijst. Goed gedaan mannen!

 

 

 

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …