EVC E2 wint toernooi

EVC E2 wint SDOB paastoernooi 27-3-2016

Voor het eerst een verslag van EVC E2, een selectie team van deels 1e en 2e jaars. Onder bezielende leiding van Marcel Tierolf, Gido v.d. Vlies en Jeroen Ooms is dit team uitgegroeid tot een hecht team die steeds beter is gaan spelen dit seizoen. Dit komt mede door de trainingen van Jan v.d. Nes en zijn team. Het plezier spat van de ploeg af.

Op 2e paasdag werd een toernooi gespeeld bij SDOB in Broek in Waterland en de tegentanders waren Geel-Wit uit Haarlem, RCZ uit Zaandam en thuisclub SDOB.

De 1e wedstrijd ging tegen Geel-Wit E2 en het werd een leuke partij om te zien. Een sterker EVC die de bal goed rond liet gaan en hierdoor ook kansen creërde, het was de techniscus Souhil die met
mooi hoog schot de 1-0 maakte. Geel-Wit probeerde het om de verdediging onder druk te zetten, maar onder leiding van Fabian “Stam” werd er prima verdedigd en als laatste stond doelman Jim paraat om de ballen tegen te houden. Even later werd de 2-0 gemaakt, wederom scoorde Souhil. Vlak voor tijd glipte er toch een speler van Geel-Wit er door om de eindstand op 2-1 te bepalen.

De volgende wedstrijd ging tegen RCZ E2, die een klasse hoger speelt dan EVC, er stonden een paar hele grote jongens in, maar dat deerde onze jongens niet. Er werd weer goed gecombineerd en met krachtmens Tyrone als aanjager kon het uitblijven dat er gescoord werd. Er werd 2x gescoord door dacht ik Souhil en de Younes van EVC Blade. Met 6 punten kon er met vertrouwen worden uitgekeken naar de strijd met SDOB E2.

SDOB bleek een technisch vaardig team te zijn, maar door door goed druk te zetten en de duels te winnen was EVC toch de betere. Tom werd op 10 meter van het doel gevloerd en hij was zo gefocust om de vrije trap zelf te nemen op een plek wat eigenlijk voor een rechtsbeen is. Maar Tom knalde met zijn linkerbeen de bal hoog onderkant lat in het doel 1-0, Even later kreeg Tyrone de bal voor zijn voeten en als een streep ging de bal over de keeper heen en werd na het fluitsignaal de 2-0 overwinning gevierd door de volgende spelers:
Doelman Jim, verdedigers Fabian, Kick, Timo, alleskunners Milan en Tom en middenvelders/spitsen Tyrone, Souhil en Blade.

Het was een genot om dit team te zien spelen en op naar het kampioenschap, wat dat verdienen ze.

De razende reporter

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …