Uitstekende 1e helft volstaat voor EVC E1 in uitduel bij Purmerend E2 (2-5)!

Purmerend E2 – EVC E1 (0-5, rust) 2-5 voor EVC E1

(29-11-2014, 7e wedstrijd najaarscompetitie seizoen 2014-2015)

Twee weken geleden stond de competitiewedstrijd EVC E1 – Purmerend E2 op het programma. In de najaarscompetitie spelen de teams traditioneel een keer tegen elkaar. Het was daarom bijzonder dat de KNVB ook een return van deze streekderby had vastgesteld in deze competitie. Maar goed, zo vreemd is het niet als we bedenken dat diezelfde KNVB ook toestaat dat teams midden in een competitie naar een andere klasse mogen overstappen.
Het was een koude ochtend maar omdat het zonnetje enigszins doorbrak en de wind zich nog gedeinsd hield, was het aangenaam om te voetballen. EVC E1 miste helaas de drietrapsraket Jur Bakker (blessure) en Timo de Waart kon slechts de eerste helft spelen vanwege een clinic bij AFC Ajax. Gelukkig was Stan Hager bereid de tweede helft in te vallen.
De Roodgroenen startten in de volgende formatie: Tom de Graaff (k) (a), Joep van Gog, Tristan Brommersma, Timo de Waart, Joey Treuren, Jordy Butter en Ryan de Wit. Alan Sier en Stan begonnen als wissels.
De Edammers begonnen direct heel goed en drukten met fraaie combinaties Purmerend ver terug. Met veel energie en heel goed voetbal werd het doel van de thuisclub bestookt. Nadat Ryan een kans net niet kon verzilveren was het even later wel raak. Tristan onderschepte de bal en speelde Joey strak aan. Die zette Jordy op rechts aan het werk. Jordy gaf een strakke voorzet en Ryan rondde fraai af (0-1). Enkele minuten later passte Joep naar Joey. Die passeerde (weer) een tegenstander en stoomde op naar het doel van Purmerend. Hij werd daartoe in de gelegenheid gesteld doordat Ryan en Jordy het veld heel breed hielden. Joey zag zijn kans schoon en schoot de bal in de hoek rechts van de doelman (0-2). Even later gaf de ijzersterk spelende Timo een crosspass naar rechts naar Jordy. Die gaf een mooie voorzet en Ryan wist wat hem te doen stond: scoren (0-3)! De vierde treffer was nagenoeg een kopie van nummer twee. Jordy kreeg de bal via Tom en Tristan en sprintte met de bal aan de voet naar het doel van de geelhemden: een strakke schuiver volgde en het leder kwam pas tot stilstand tegen de touwen in de hoek rechts van de P-goalie (0-4). Nog voor de thee volgde Doelpunt Vijf. Joey passte de bal, zwanger van effect, naar links waar Ryan de bal controleerde en een strakke voorzet losliet die door de uitstekend instormende Alan hard tegen de touwen werd geschoten (0-5)!
De scheidsrechter keek vervolgens op zijn horloge, zag dat het Tijd voor Thee was en floot voor de rust. In de pauze gaf de begeleiding aan dat de wedstrijd verre van gespeeld was. Purmerend speelde namelijk gewoon goed en een verslapping van Roodgroen zou problemen kunnen veroorzaken. Zonder Timo maar met een sterk debuterende Stan op de – voor hem vreemde – linksbackpositie begonnen de Edammers aan de tweede helft. En die … was compleet anders dan voor de rust. In vrijwel niets leken Les Verts meer op het team van zoeven. Purmerend was vastberaden en zag nog een kans op een punt of meer. De Weidevenne-mannen maakten er weer een wedstrijd van en schoten 1-5 en 2-5 binnen. Zou het dan toch? Nee, dat gebeurde niet. Zonder goed te spelen hield Edam stand en won het uiteindelijk met 2-5. Helft Twee was slecht, Helft Een was uitstekend.
EVC E1 behaalde zo een zeer belangrijke overwinning en doet mee om het kampioenschap. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen koploper SDZ E2 uit Amsterdam op het programma. Wint EVC E1 dan is het afhankelijk van het resultaat van Volendam E3. Verspelen de oranjehemden punten dan is Roodgroen (bijna) kampioen. Winnen de Volendammers dan maken zij de meeste kans vanwege een veel beter doelsaldo.
Kortom, Mannen: winnen! Heel veel succes en plezier!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …