11-4: Hellas Sport B1 – EVC B1 5-5 (4-2)

In een hele matige wedstrijd heeft EVC B1 met 5-5 gelijk gespeeld tegen Hellas Sport B1. Op voorhand een kampioenskandidaat, maar dat is niet meer te zien. Op de spits na dan, want die maakt in deze klasse echt het verschil. Type Wayne Rooney. Vandaag scoorde hij er 4 tegen ons. Mitchell Rossenaar had hem in de vorige twee wedstrijden uitstekend bespeeld, maar Mitchell had vandaag zijn dag niet. Na 10 seconden was de stand 1-0 en na 5 minuten was de stand 2-0 voor Hellas. Onze Wayne had de ene zelf gemaakt en de ander voorbereid. Een afgang leek in de maak, maar EVC knokte zich terug onder aanvoering van een sterke Huub van Maanen op het middenveld. Uit een hoekschop legde Brian Rossenaar de bal terug op Remon Dil die van dichtbij raak schoot, 2-1. EVC was terug in de wedstrijd en het werd nog mooier. Via een verre ingooi van Brian kwam de bal bij Dave Goede terecht die niet nadacht en van 10 meter de bal weergaloos in de kruising volleerde, 2-2. Erop en erover dachten wij, want Hellas speelde echt heel matig. De doelpunten vielen aan de andere kant. Wayne mocht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen en als een granaat ging de bal door het midden van het doel 3-2. Het werd ook nog 4-2 toen dezelfde speler zonder weerstand over de achterlijn wandelde en in de korte hoek binnen tikte.

In de tweede helft bleven Mitchell en de helaas weer geblesseerd geraakte Huub aan de kant. Gelukkig hadden we nog andere sterkhouders vandaag zoals Daniël Kemper die een hele goede wedstrijd speelde, net als Philip Vane en Casper de Vries. En we hebben Dave Goede die met zijn snelheid voor veel gevaar zorgt. We waren nog niet aan de tweede helft begonnen of Dave ging er aan de rechterkant vandoor en gaf een voorzet die door de Hellas-doelman in eigen doel werd gewerkt, 4-3. Zo was de wedstrijd weer open. Daarna kreeg Brian een vrije trap te nemen. Van 20 meter leek de bal niet onhoudbaar, maar in de verre hoek zat de doelman ernaast, 4-4. Zou het dan toch nog kunnen? Met nog 8 minuten op de klok zagen we dan eindelijk eens een goede aanval. Mooie opbouw, de bal van links naar rechts en uiteindelijk voor de voeten van Coen die precies raak mikte in de hoek, 4-5. Helaas konden we deze voorsprong niet vasthouden. De verder prima fluitende scheidsrechter gaf vlak voor tijd een strafschop toen Hellas-spits Wayne aan een actie begon en op de achterlijn zelf tegen de hak van Daniël aanliep. Volgens ons was de bal ook nog eens buiten het strafschopgebied. Wayne ging zelf achter de bal staan en scoorde de 5-5, hoewel doelman Rens van Dijk er nog akelig dichtbij zet. Dit was ook de eindstand. Het voetbal was vandaag niet om aan te zien, maar als je 2-0 en 4-2 achterstaat en uiteindelijk 5-5 speelt moet je tevreden zijn. We kunnen echt veel beter als dat we vandaag hebben laten zien. Volgende week thuis tegen ODIN’59 B1, veel succes!