11-5 Oosthuizen D1 – EVC D1

Maandagavond 11 mei, 19:00 uur. De eerste van 3 finales die de D1 komende anderhalve week gaat spelen. Nu Oosthuizen, zaterdag Volendam en volgende week woensdag thuis tegen Purmerend, de allesbeslissende wedstrijd. Oosthuizen won laatst verrassend van Purmerland, een prima prestatie van deze ploeg, waarmee ze onze concurrent een gevoelige slag hebben toegebracht: Het kampioenschap is daarmee uit zicht voor Purmerland. Het betekende ook dat we deze wedstrijd scherp moesten zijn en niet moesten vervallen in zomeravondvoetbal. De temperatuur was namelijk zeer aangenaam vandaag. Gelukkig zat het met de wil om te winnen goed.

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Direct druk op de bal, jagen, het tempo lag hoog in de eerste helft. Het leverde in de eerste 3 minuten al flink wat kansen op voor EVC. In het drukke strafschopgebied van Oosthuizen zorgt het uitverdedigen van Oosthuizen direct voor de eerste kans: De verdediger schiet de bal via z’n eigen lat naar de linkerkant van het veld. De bal wordt door EVC weer de 16 ingeschoten, waar Vincent de bal probeert af te schermen. Daarbij lijkt het erop dat Vincent naar beneden getrokken wordt, maar de scheids ziet er niets in. Vanuit de scrimmage komt de bal voor de linker van Twan en die twijfelt niet: 0-1. Na de aftrap van Oosthuizen veroveren we de bal en Justin, die goed was meegelopen schiet de bal van rand 16 achter de keeper: 0-2! We zijn 3 minuten onderweg..
Het tempo blijft hoog, beide ploegen willen voetballen, dat blijkt uit alles. EVC heeft de meeste mogelijkheden, kansjes. Joel wordt gehaakt in de 16, maar de scheidsrechter ziet er wederom niets in. Oosthuizen komt sporadisch in de buurt van Lars. Een paar schoten van afstand op doel in de eerste helft zijn een prooi voor Lars. De vele kansen die wij krijgen worden naast geschoten of recht in de handen van de keeper. Diep in de eerste helft neemt Bas een aantal corners. Het zijn hachelijke momenten voor de keeper en verdediging van Oosthuizen. Via een ingooi wordt de bal doorgetikt in de 16, waar een verdediger van Oosthuizen de bal raakt met de hand. Penalty. Twan neemt ‘em 2 keer: de eerste keer schiet hij naast en omdat de scheidsrechter nog niet gefloten had, moet de penalty over genomen worden. Een mazzeltje, want nu gaat de bal onberispelijk laag in de hoek. 0-3!

Na de rust komt Oosthuizen heel fel uit de startblokken. We krijgen het niet cadeau van ze en zo hoort het ook. Oosthuizen wordt beloond voor de inspanningen. Een corner wordt afgeslagen, maar de bal wordt vanaf rand 16 met een prachtige volley achter Lars geschoten. 1-3.
De hele tweede helft hebben we te maken met een feller Oosthuizen. Toch zijn wij het meest gevaarlijk. Naast wederom veel foutieve ingooien van onze kant, krijgen we ook veel corners, wat dan weer veel zegt over onze aanvalsdrang. Als we op bepaade momenten wat zorgvuldiger zijn en meer overspelen, dan loopt de score zo op. Maar goed, het feit dat dat voor ons wat lastig was, was vooral door het jagen van Oosthuizen, ze zaten er bovenop.
De zoveelste corner voor EVC. Bas lepelt de bal op het hoofd van Coen en die scoort via Joel de 1-4. Dit heeft een flinke discussie aan de zijlijn tot gevolg tussen de familie Prinsze en Van der Vlies. Beide families claimen het doelpunt. Zoals het er nu uitziet wordt het een arbitragezaak, men is in een patstelling geraakt en komt er niet uit.

De spelers krijgen niets mee van dit alles. Na een zoveelste scrimmage voor het doel van Oosthuizen, krijgen we een vrije trap mee op 25 meter van het doel. Waleed neemt plaats achter de bal en zoals zo vaak schiet hij hard tussen de palen. De keeper krijgt de bal niet onder controle en Twan is er als de kippen bij om zijn 3e goal te maken, 1-5. Het is gespeeld, het verzet van Oosthuizen is gebroken. Ik vond Oosthuizen goed spelen en kon me wel voorstellen dat zij, zeker met de felheid waarmee ze in de 2e helft streden, konden winnen van Purmerland.
Nog 2 wedstrijden te gaan, eerst zaterdag tegen Volendam! Zet ‘em op, mannen!