Kwadijk MD1 – EVC MD1: 2 – 5

Vooraf leek het een moeilijke wedstrijd te gaan worden, de uitwedstrijd tegen de nummer 2.
Zij volgenden ons op 1 puntje afstand, met ongeveer hetzelfde scoreverloop.
Dit keer vertrokken we zonder Anne en Jaimy, zo’n schoolkamp gaat niet in de koude kleren zitten.

“Ieder haar eigen meisje dekken, en blijven overspelen” was eigenlijk het enige advies dat we vooraf konden meegeven.
Na wat vertraging door een uitgelopen wedstrijd gaf de (bleek later, prima fluitende) scheids het teken dat de strijd kon beginnen.
Direct begonnen we vol goede moed, en dit resulteerde al snel in een lichte overhand van ons, maar vooral niet te vroeg juichen.
De Kwadijkse verdediging bleek best stabiel, en ze beschikten ook over een snelle spits.. opletten geblazen dus.
We bleven gelukkig prima overspelen, en hielden het overzicht.
Toch kregen we het nog niet voor elkaar om de bal in het net te werken.
Halverwege de eerste helft is het Zylvie die het even voordoet: 0 – 1.
Niemand volgt echter haar voorbeeld, dus met deze stand naar de limonade.

Na de rust leek er een ander team te staan, we begonnen geweldig te combineren en de één-tweetjes werden gespeeld alsof we nooit anders gedaan hebben.
En het kon niet anders dan dat de doelpunten zouden volgen:
Mei-Lan begint de reeks, 0-2, gevolgd door Jennifer die de 0-3 tegen de touwen knalt.
Dan een pech-gevalletje, een Kwadijkse schiet de bal tegen de arm van Sofie die net over de rand van de 16 staat: penalty, 1-3.
Kwadijk zag een lichtpuntje, maar dat werd al snel door onze verdediging gedoofd. Ze stonden als een huis, er kwam echt bijna niemand door.
Ondertussen gingen wij weer ff door, Holly knalt 1-4 binnen, waarna Jennifer er nog maar eens ééntje bijdoet: 1-5.
Dan komt in letterlijk de laatste minuut hun donkere snelle spits toch voor Naoual te staan, en schiet onhoudbaar 2-5 binnen.
Hierna fluit de scheids direct af, en is 2-5 dus de eindstand.

Met deze overwinning staan we nu wat zekerder bovenaan, ik ben trots op jullie meiden!
Het doet echt goed om het geleerde op deze manier in de wedstrijd terug te zien.
Het aansluiten van het middenveld, aanspelen van de spitsen, en het onderscheppen van de tegenaanvallen.

Zie jullie dinsdag weer, bij de training!