12-6: VR1 overtuigd winnaar toernooi RKAV Volendam

Twee jaar geleden werd de eerste editie van het dames en meisjes toernooi bij RKAV Volendam door EVC dames1 overtuigend gewonnen en omdat er vorig jaar geen damespoule was werd er geoefend tegen de dames1 van Volendam en ook toen was de winst een feit. Ook nu was het team klaar voor de strijd.

Door het niet op komen dagen van Waterwijk VR1 zou het toernooi vier duels in beslag nemen. Twee geblesseerde keepsters zouden ons weleens de das om kunnen doen, maar verdedigster Melissa Sluiman nam vol zelfvertrouwen plaats tussen de palen en zou uiteindelijk maar eenmaal hoeven te vissen. Diverse vertrouwde gezichten in het veld met de zusjes Brenda en Milly Eeltink, Viola Kemper en Debby van den Berg. Ook veel emoties vandaag, want de naar WV-HEDW vertrekkende captain Marieke van Straaten ondernam nu echt haar laatste acties in het tenue van rood/groen en ook de helaas vrijdag haar vader verloren hebbende invalster Annabel Wansink vertoonde een mix tussen verdriet en voetbalplezier. Vanwege meerdere afzeggingen werd het team onder anderen gecompleteerd door jeugdig talent Anne Prinsze, zaalspeelster Sandra Verbeek en nieuw lid Mandy Schuddeboom (ex Zaandijk en KFC speelster).

Met goed verdedigen, opbouwen en aanvallen speelde EVC een overtuigend toernooi en werden achtereenvolgens RKHSV (3-1), RKAV Volendam (1-0), SDZ (5-0) en Focus 07 (2-0) op een terechte nederlaag getrakteerd. De doelpunten kwamen op naam van Vérouschka Petrovic (5), Selma Evrengün (2), Marieke van Straaten, Kelly Groot, Irene Tol en invalster en oud speelster (misschien wel weer nieuw) Eline Ruck. En zo wist EVC VR1 ook de derde editie van dit leuke toernooi op haar naam te schrijven.

Marieke verblijdde trainers Klaas-Jan en Rolph en leidster Greet na afloop met een paar prachtige cadeaus en mocht als aanvoerster de beker in ontvangst nemen en daarbij uitgebreid knuffelen met de welbekende Jan Smit.

Dames en begeleiding, bedankt voor weer een mooi seizoen en tot na de zomerstop.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …