VR1 WINNEN EN WORDEN TWEEDE IN BEKERPOULE

WSV`30 VR1 – EVC VR1 1-5 (1-1)

De een klasse lager dan EVC uitkomende thuisploeg speelde sportief en probeerde met verzorgd voetbal tegenstand te bieden. Maar al snel bleek dat EVC een maatje te groot was. Eerst werden er nog enkele kansen om zeep geholpen, maar toen was het Vérouschka Petrovic, die na een mooie draaibeweging voor de 0-1 tekende. Gelukkig had de trainer drie speelsters uit de VR2 meegenomen, want zowel Kim Bakker als Sam Hennis konden door lichamelijke klachten slechts een korte periode meespelen. Ook was de leider afwezig en was wederom vader Suurmond bereid om de vlag te hanteren, waarvoor dank.
Nog voor de rust ontstonden diverse mogelijkheden om de score op te voeren, maar het net werd niet meer gevonden. Dat gaf WSV`30 moed en zij zochten de aanval, maar zeer sterk verdedigen van Annicka Kuipers, Isabel Pronk, Nora Kramer en Patricia Molenaar zorgde ervoor dat keepster Fenna Swier amper aan het werk moest, behoudens het verwerken van enkele terugspeelballen. Als een echte routinier stond Brenda Eeltink als laatste vrouw te coachen, het spel te verdelen en rugdekking te geven. Dus geen vuiltje aan de lucht.
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, alleen ging EVC beter om met de kansen. Na een splijtende pass van Nina de Groot was het Selma Evrengün, die oog in oog met de keepster niet faalde, 0-2. Niet lang daarna viel de alles beslissende 0-3 en deze kwam ook op naam van Selma. De rood/groene equipe deed het even iets rustiger aan en dat gaf de meiden uit de Wormer de gelegenheid om ook wat aanvalletjes op te zetten, maar wederom gaf de defensie geen krimp.
Toen ging EVC weer even gas geven en dat leidde tot treffers. Een schitterende pass van Daniëlle Kalk werd gevolgd door een strakke voorzet op heup hoogte van Noah Suurmond, waarna Selma de bal knap vanuit de lucht op haar slof nam en de toch wel sterke keepster kansloos liet, 0-4. Met een individuele actie wist Selma nogmaals het net te vinden en dus de 0-5 op het scorebord te zetten. Niet ver voor tijd wist de keihard werkende thuisploeg de spreekwoordelijke eretreffer te maken, 1-5. Het slotoffensief was voor de gasten. De goede voorzetten gevende en netjes met Paola van Daalen combinerende Kim Uijlenhoed kwam nu zelf in kansrijke positie, maar haar schot zeilde vlak over de lat. Dit was het laatste wapenfeit en zo is EVC na twee zeges en een nederlaag tweede geworden in de bekerpoule en dus uitgeschakeld. Hierdoor kan deze jonge, in het seniorenvoetbal grotendeels onervaren ploeg zich gaan richten op de competitie.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …