13-2: Reiger Boys B1 – EVC B1 2-1 (1-0)

EVC B1 is in Heerhugowaard tegen een minieme nederlaag aangelopen. Waar wij in Edam er in de slotseconde nog met de 2-1 winst vandoor gingen, won Reiger Boys nu met dezelfde cijfers.

Reiger Boys is slecht aan het seizoen begonnen, maar is bezig op te stomen naar de positie op de ranglijst waar ze thuis horen; de 2e of 3e plaats. Daar staat EVC nu en wij gaan proberen deze plek vast te houden. En dat zou een meer dan prima prestatie zijn, want de basis om 1e klasse te spelen is eigenlijk te smal en we doen wekelijks een beroep op spelers uit de B2. Zo ook vandaag, want nu waren Marc van der Naaten en Alvar van de Spek mee.

In de eerste helft had EVC de wind in de rug en speelde we een meer dan redelijke wedstrijd. Natuurlijk ging niet alles goed, maar kregen we toch kansen en zeker Azeddine Sout had ons tot twee keer aan toe op voorsprong kunnen schieten. De eerste keer onderschepte hij zwak inspelen van de doelman, maar schoot te gehaast met links de bal slordig op doel. De tweede keer deed hij alles goed toen hij vanaf rechts de bal in de verre hoek mikte, maar verdween deze via de rug van de doelman net naast. Reiger Boys is een van de best voetballende teams in onze competitie, maar EVC stond verdedigend goed en hield onze tegenstander ver van het doel. Helaas werd één keer een inlopende speler niet opgemerkt en rondde deze alleen voor Mike van Wees prachtig af, 1-0. Een kans op de gelijkmaker vlak voor rust werd in de kiem gesmoord. De verder prima leidende scheidsrechter vergat de voordeelregel toe te passen toen Aaron Lacunes en Eric Tol net over de middenlijn in een 2 tegen 1 situatie leken te komen.

EVC had de stevige wind in de tweede helft tegen en stond even onder druk, maar bij de eerste de beste aanval krijgen wij direct een strafschop. De achterhoede van Reiger Boys werd uit elkaar gespeeld, maar de steekbal op Azeddine was net te hard. Gelukkig besloot de doelman om Azeddine onderuit te halen, waarna Eric Tol de strafschop benutte (1-1). Lang konden we niet van deze voorsprong genieten. Reiger Boys kreeg een hoekschop die werd doorgekopt en bij de tweede paal werd binnen gekopt (2-1). In het resterende 25 minuten ging EVC op zoek naar de gelijkmaker, maar het dubbeltje viel telkens net niet de goede kant op. De wederom ijzersterk spelende Daniël Kemper was er nog het dichte bij. Hij hield een lastige bal op de achterlijn binnen en pegelde deze in de korte hoek vol op de vuisten van de doelman. De rebound van Azeddine werd nog net geblokt. Aan de andere kant speelde Reiger Boys het op de counter heel slecht uit en hoefde Mike amper in actie te komen. Zo bleef het bij 2-1, een nederlaag dus.

We zijn nu drie zaterdagen vrij en dat komt vanwege de wintersport prima uit. Daarna gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen LSVV B1, dat vandaag verrassend de eerste 3 punten van het seizoen binnenhaalde door van Koedijk te winnen. Het is nog ver weg (12 maart), maar alvast veel succes!