13-5: SDOB B1 – EVC B1 0-1 (0-0)

Op woensdag naar Broek in Waterland om te spelen tegen SDOB B1. Het was nog even zoeken om bij het complex te komen en te parkeren, maar uiteindelijk stond iedereen om 19.00 uur klaar voor de aftrap. Ook nu vanwege school weer afwezigen, maar gelukkig waren de C1-ers Rowan Suurmond, Kike Kraai Miedema, Eric Tol en Johnny Latdorp bereid om mee te doen. SDOB heeft A-junioren met dispensatie, dus een mooie test. Nou, daar slaagden de C-junioren met vlag en wimpel voor. Rowan als laatste man en Kike als linksback speelden de hele wedstrijd alsof zij al het hele seizoen meedoen in de B1. Van Eric weten we wat hij kan en Johnny verbaast ons al het hele seizoen. Hij is van spits omgeturnd tot alleskunner aan de rechterkant.

EVC speelde een prima wedstrijd op het kleine en hobbelige veld van de gastheren. Waar wij het met combineren probeerden, gokte SDOB vooral op de lange bal richting de 2.20 meter lange spits die echter geen poot aan de grond kreeg bij ons centrale duo Rowan en Mitchell Rossenaar. We kwamen nooit in de problemen en combineerden erop los, maar vergaten alleen het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. Soms ook iets te lang lopen met de bal of net teveel voor eigen succes. Prima acties van Dave Goede, Azeddine Sout en Daniël Kemper leidde net niet tot doelpunten, maar op slag van rust kwam EVC verdiend op voorsprong. Brian Rossenaar legde terug vanaf de achterlijn waar Mitchell de 0-1 binnenknalde. Helaas werd dit doelpunt afgevlagd door de wat warrige grensrechter van onze gastheren. Een teruggelegd bal kan nooit buitenspel zijn en bovendien zat er nog een SDOB-spelers op de achterlijn, maar die deed niet mee aan het spel aldus de vlaggenist. Nee als je zit doe je inderdaad voetballend niet meer, maar daar is ook alles mee gezegd. Gelukkig ging het niet om de laatste minuut van de kampioenswedstrijd en was het duel verder zeer sportief.

In de tweede helft ging EVC vrolijk verder met lekker voetballen. Dave had een privé-afspraak met de doelman van SDOB wat soms ten kostte ging van het samenspel, maar uiteindelijk schoot hij op aangeven van Daniël wel de 0-1 binnen. Hoewel EVC nog genoeg kansen kreeg om de score op te voeren, bleef het hier verder bij. Goede wedstrijd mannen en C1-ers bedankt voor het meedoen.

Zaterdag tegen KFC B2 en daarna het Rob Schuttoernooi. Veel succes!