2-2: Purmerland JO19-1 (zon) – EVC JO19-1 (zon) 2-5 (1-2)

Op donderdagavond een uitwedstrijd die bij EVC gespeeld werd. Een sanctie van de KNVB nadat Purmerland afgelopen zondag wegens spelerstekort voor dezelfde wedstrijd het kunstgrasveld had afgekeurd. En dat is niet toegestaan.

Purmerland beschikt over een aantal prima spelers waar EVC het in de eerste helft ontzettend moeilijk mee had. We hadden het onszelf gemakkelijk kunnen maken door al na 2 minuten te scoren, maar Eric Tol kwam vanaf links op de keeper af en kreeg met buitenkant rechts de bal er niet langs. Vervolgens riepen we de problemen over onszelf af. Tot drie keer aan toe werd de bal wat nonchalant op doelman Mike van Wees teruggespeeld en Mike kreeg hem maar niet lekker weg. De derde keer kwam de bal bij een speler van Purmerland die van ver fraai raak schoot. Zo was de stand na 4 minuten 1-0. EVC zat in die fase niet goed in de wedstrijd. We waren wel de bovenliggende partij kregen ook wat kansjes maar overtuigend was het allemaal nog niet. Purmerland kreeg zelfs nog een goede kans op de 2-0, maar de redding van Mike met zijn voeten was prima. Uiteindelijk hielp een strafschop ons terug in de wedstrijd. Een lange bal richting strafschopgebied van Purmerland leek kansloos, maar niet voor Aaron Lacunes. De twee verdedigers van onze tegenstander verkeken zich helemaal op zijn snelheid en inzet en toen Aaron tussen hen door glipte richting bal werd hij neergelegd. De strafschop werd door Brian Rossenaar binnen geschoten, 1-1. Direct daarna leek Brian de stand op 1-2 te zetten, maar de doelman tikte zijn vrije trap nog net onder de lat vandaan. Vlak voor rust kwamen we toch op voorsprong. Daniël Kemper was naar rechts uitgeweken en haal vanaf een meter of 20 maar eens uit. De doelman was kansloos op de bal in de verre hoek, 1-2.

In de rust werden door coach Marco Idsinga de puntjes nog even op de ‘i’ gezet en in de tweede helft zagen we een heel ander EVC. Al na 1 minuut nam Brian een hoekschop die door Kyle Idsinga heel fraai in één keer tot doelpunt werd gepromoveerd, 1-3. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, want Purmerland kwam amper nog bij het doel van EVC. Wij verzuimden ons te belonen voor een goede 2e helft door de score flink uit te bouwen en zo werd Purmerland, dat in de tweede helft met van alles bezig was behalve voetbal, een grote nederlaag bespaard. Daniël speelde met een panna heel mooi zijn directe tegenstander uit, maar zag vervolgens zijn inzet net langs de paal verdwijnen. Even daarna ging hij alleen op de doelman af, waarna de laatste man aan zijn shirtje trok en Daniël de bal niet meer lekker kon raken zodat de doelman alsnog redding kon brengen. Daarna zagen we nog bijna een kopie van de eerdere goal, maar nu pegelde Kyle de bal uit een voorzet van Brian ineens op de kruising. Gelukkig hebben wij altijd nog Aaron. Met een versnelling aan de bal zoals alleen hij dat kan zette hij zichzelf vrij voor de doelman en rondde af, 1-4. Niet veel later stond hij bij de 2e paal op de juiste plaats om met zijn hoofd een schot van Daniël (?) tot doelpunt te promoveren, 1-5. In de laatste minuut verdween een voorzet vanaf Purmerland van links prachtig over Mike heen. Eindstand 2-5.

Zaterdag gaan we naar Marken voor de bekerwedstrijd tegen Marken JO19-1. Veel success!