13-11: EVC JO19-1 (zon) – Purmerland JO19-1 (zon) 12-3 (3-2)

Als de nummer 2 en 3 van de stand tegen elkaar spelen, verwacht je niet dat er na 90 minuten een 12-3 eindstand op het scorebord staat. Toch was dat wel het geval. Afgelopen dinsdag speelde EVC nog een erbarmelijk slechte oefenwedstrijd tegen 1e klasser Wherevogels (4-5 nederlaag), maar vandaag kwamen wij een stuk beter voor de dag. Vanaf de aftrap was EVC de bovenliggende partij en werd Purmerland vastgezet op eigen helft. Uiteindelijk was er een strafschop voor nodig om op voorsprong te komen. Aaron Lacunes ging alleen op de doelman af en werd van achteren gehaakt door de aanvoerder van Purmerland. Eric Tol zag zijn strafschop gestopt door de doelman, maar schoot in tweede instantie raak, 1-0. Niet veel later werd Aaron door Mitchell Rossenaar diep gestuurd en rondde hij alleen voor de doelman af, 2-0. Bij de eerstvolgende tegenaanval viel zomaar de 2-1, maar vanaf de aftrap was het Mitchell die de 3-1 binnen tikte. Bij een volgend moment van onachtzaamheid wist Purmerland weer te scoren, 3-2. Zo ging EVC toch met een minder gevoel aan de limonade. Een ruime voorsprong had een betere afspiegeling geweest van de veldverhouding dan stand die nu op het scorebord stond. Gevolg van teveel kansen missen en wat knullig verdedigen.

In de tweede helft ging dat een stuk beter. Al na 1 minuut zag een Purmerland-speler bij een terugspeelbal Aaron over het hoofd en werd het 4-2. Direct daarna schudde Brian Rossenaar aan de linkerkant 2 tegenstanders van zich af en legde hij terug op Huub van Maanen die de 5-2 op het scorebord zette. Vervolgens werd Purmerland onder aanvoering van een ijzersterke Huub helemaal overlopen en werd de score met de regelmaat van de klok opgevoerd naar een stand die niet meer op het scorebord paste. Mitchell, Aaron en Huub maakten er allemaal 3. De andere doelpunten kwamen van Brian, Kyle Idsinga en Eric (die in de tweede helft nogmaals een strafschop miste). Een andere sterkouder vandaag was Quino Idsinga die als rechtsbuiten kon terugkijken op een prima wedstrijd. Eindstand dus 12-3 en we kunnen ons gaan opmaken voor de topper over 2 weken thuis tegen De Rijp. Hopelijk is Daniël Kemper dan ook weer fit. Eerst oefenen we nog a.s. dinsdag thuis tegen Marken JO19-1. Veel succes!