16-10: FC Purmerend JO19-2 – EVC JO19-1 (zon) 0-1 (0-0)

EVC JO19-1 (zon) heeft vandaag een verdiende overwinning behaald op FC Purmerend JO19-2. De eerste helft speelden wij prima en zette onze tegenstander vast op eigen helft. Het ontbrak maar aan 1 ding; het maken van doelpunten. We waren wat slordig voor de goal, de laatste bal was net niet goed of de uitstekende doelman van onze tegenstander lag in de weg. Dan werd ons ook nog een glaszuivere strafschop onthouden. Aaron Lacunes ging aan de rechterkant van het veld alleen op de doelman af. In strafschopgebied werd hij door een achtervolgende tegenstander onreglementair gestuit, hij hing aan het shirt van Aaron. Een duidelijke strafschop en een rode kaart. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en geen tijdstraf was het oordeel van de scheidsrechter. Aanvallend kwam FC Purmerend in de eerste helft eigenlijk niet in het stuk voor. De achterhoede stond goed met een verrassend sterke Philip Vane als linksback.

In de tweede helft kon EVC wat minder zijn stempel drukken. Dat lag ook aan de tegenstander, want FC Purmerend had best een leuk elftal dat er alles aan deed om een goed resultaat te halen. We kwamen wat minder voor de goal en toen Aaron ook nog eens geblesseerd het veld moest verlaten, dachten wij langs de lijn al aan (wederom) onnodig puntverlies. Maar ineens was daar toch weer een prima aanval en werd Daniël Kemper op de rand van het strafschopgebied vrij gespeeld. Een mooie uithaal en de doelman was kansloos 0-1. In de laatste 20 minuten verzuimden wij om de wedstrijd in het slot te gooien en zo bleef het tot het laatst spannend. FC Purmerend probeerde het nog met een slotoffensief, maar eigenlijk hebben zij in de hele wedstrijd niet 1 echte kans gehad. Eindstand 0-1. Een magere overwinning, maar de 3 punten tellen. Volgende week spelen wij voor de beker uit bij GeuzenMiddenmeer. Veel succes!