EVC JO9-1 speelt gelijk tegen Spartanen JO9-1

Spartanen JO9-1 – EVC JO9-1 7-7 (4-4) 28-4-2018

Na de 1e overwinning vorige week tegen KFC JO9-2 stond vandaag de uitwedstrijd tegen Spartanen JO9-1 uit Wognum op het programma. In het praatje vooraf met de coach van Spartanen bleek dat ze van uit de 2e klasse na de 1e klasse waren gegaan vanwege te weinig tegenstand en grote overwinningen. Op het knusse sportpark in Wognum waren we compleet om de strijd aan te gaan.

Met Steven op doel gaf de jonge spelleider het beginsignaal op het mooie kunstgrasveld. Het werd meteen duidelijk dat 2 gelijkwaardige teams tegenover elkaar stonden. EVC kwam goed uit de startblokken want het was Tygo die uit een goed aanval de bal met zijn linker “chocolade” been in de bovenhoek schoot. Spartanen. Er werd goed gecombineerd door EVC en ook de opbouw verliep goed door het veld groot te maken als Steven een doeltrap ging nemen. Bij onze tegenstander stond een prima linksbenige spelertje die Steven kansloos liet 1-1. De toeschouwers genoten zichtbaar van beide ploegen die er een heerlijke partij voetbal lieten zien en vol de aanval zochten. EVC kwam weer aan de leiding toen de sterk spelende Yannick de bal in de rechterbovenhoek schoot 1-2. Spartanen reageerde direct door vrij snel de 2-2 te maken. Bram die vanaf de rechterkant felle duels uitvocht met de verdedigers tikte de bal na een assist van Yannick de 2-3 binnen. Weer moest onze tegenstander in de achtervolging en het lukte ze weer na iets te afwachtend verdedigen onzerzijds de 3-3 te maken. Toch kwamen we weer op een voorsprong toen Lars aan de linkerkant goed doorging en de bal via een kluts bij Tijl terecht kwam en die maakte geen fout 3-4. Vlak rust werd toch de gelijkmaker gemaakt 4-4.

In de 2e helft werd EVC in het 1e gedeelte verrast door de felle start van Spartanen, want Steven kon vlak achter elkaar 2x de gang naar het netje maken en stond het 6-4. Na aanwijzingen van de coaches ging EVC beter spelen en vooral onder aanvoering van Yannick werd Spartanen terug gedrongen. Na eerst tegen de paal te hebben geschoten was Yannick alert om alsnog de 6-5 te scoren. Even later was het weer raak via Yannick 6-6. Vandaag bleek dat we verdedigend nog veel moeten leren want uit de rug van onze verdedigers werd Steven weer gepasseerd 7-6. Na een ongelukkige botsing moest Steven de keepers handschoenen overgeven aan Yannick, (gelukkig beschikken we over 2 goede keepers ) en kreeg Tijl een arm tegen wang waardoor een tand werd geraakt. Wat was het spannend EVC ging op zoek naar de gelijkmaker en Spartanen loerde om nog een doelpunt te maken. Gelukkig viel de gelijkmaker nog, want het was Casper die uit een scrimmage de 7-7 maakte. Vlak hierna floot de prima leidende spelleider af en was de eindstand
7-7 geworden.

Complimenten voor het team: Steven, Lars, Tygo, Tijn, Tijl, Casper, Bram en Yannick door te blijven knokken voor een goed resultaat.