Blade van Beers kopt EVC E2 naar de overwinning!

EVC E2 – ZOB E2 (2-0, rust) 4-3 voor EVC E2

(9-4-2016, 7e wedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2015-2016)

De zon scheen al volop toen de streekderby EVC E2 – ZOB E2 van start ging. EVC E2 was koploper, ZOB neemt een bescheiden positie op de ranglijst in. Volendam E7 is de grote concurrent: de oranjehemden hebben zes punten minder dan Roodgroen maar hebben ook twee wedstrijden minder gespeeld.
De Mannen van de coaches Jeroen Ooms, Gido van der Vlies en Marcel Tierolf waren allen aanwezig: Jim Siegel (k), Kick van der Vlies, Fabian van Rijn, Timo Ooms, Tom Tierolf, Souhail Morrhabi, Tyrone Marshall, Blade van Beers en Milan Alberts.
De E2 speelde een sterke eerste helft. Het combineerde snel en goed en creëerde een reeks kansen.
Twee daarvan werden benut: Tyrone schoot snoeihard raak na een voorzet van Blade en een kaats van Timo (1-0). Schoten van Kick werden geblokt en Tom, Souhail en Milan zagen hun pogingen gestopt door de goalie van ZOB. Blade zorgde voor een 2-0 ruststand door na een korte solo vanaf links langs de achterlijn de bal tegen het net te deponeren. Goed spel van E2 maar toch was ook in die fase al te zien dat Roodgroen bij balbezit van de Beemsterlingen voornamelijk op de bal letten en weinig acht sloeg op de positie van de tegenstanders.
In de tweede helft brak dit E2 bijna op. Direct na de thee waren de rollen omgedraaid en was van het overwicht van Roodgroen weinig meer over. ZOB scoorde al snel 2-1 en enkele minuten laten zelfs 2-2. Gelukkig wist doelman Jim met enkele sterke reddingen meer onheil te voorkomen. Fabian vormde te vaak een eenmansverdediging en dat was toch echt niet de bedoeling. Desondanks wist de E2, met de slimme opbouwers Timo en Milan, de bakens weer te verzetten. Tom verrichtte veel loopwerk ter linkerzijde en Souhail evenaarde zijn kompaan maar dan aan de rechtervleugel. Een dieptepass van Fabian werd door Blade artistiek met de hak verlengd en Tyrone ramde het leder in de hoek rechts van de keeper (3-2). De klus was echter niet geklaard want Roodgroen dacht te veel aan aanvallen en vergat dat verdedigen ook een edel arbeid is. Gevolg: een onnodige 3-3. De tijd leek nu in het nadeel van de koploper te werken maar niets was minder waar. Souhail ontving de bal van Milan, dribbelde naar voren en gaf een op het oog fraaie maar – naar het leek – te hoge voorzet. Dat was echter buiten de waard (lees: Blade) gerekend. Blade, in meters niet direct de grootste speler, doorboorde het luchtruim met een sprong waar basketballegende Michael Jordan (‘Air’ Jordan https://www.youtube.com/watch?v=rL–gQ2AvJY!) jaloers op zou zijn en kopte – tegendraads – de bal keihard tegen het net (4-3)! Een schoonheid van een doelpunt! Het bleek even later genoeg voor de overwinning en drie verdiende punten! Mannen, aanvallend speelden jullie – zeker in Helft Een – heel sterk maar …… bedenk dat een kampioenschap slechts gewonnen wordt door ook goed te verdedigen (met alle spelers)!
Heel veel succes volgende week tegen concurrent Volendam E7!