19-4: EVC Zondag 2 – ALC 2 0-3 (0-1)

De “Vrienden van de Zondag 3 min 1” zijn in de strijd om de 3e plaats tegen een kansloze nederlaag aangelopen. Concurrent Abbekerk Lambertschaag Combinatie 2 was met 0-3 te sterk. Het was zo’n zondag waarop je na een minuut of 10 al door hebt dat een doelpunt maken een hele klus gaat worden. ALC is geen wereldteam, maar speelde met een geweldige inzet waar wij maar niet onderuit konden voetballen. Nu was het veld ook niet in ons voordeel. Keihard, hobbelig, de bal stuiterde alle kanten op. De tactiek van ALC paste beter bij de omstandigheden. Een peer naar voren en dan maar kijken of de bal goed valt. Grote kansen voor beide doelen bleven in de openingsfase uit, tot na een kwartier een ALC-speler bij een dieptepass weg was en alleen voor doelman Patrick Sombroek geen fout maakte, 0-1. Niets aan de hand, nog 75 minuten te gaan, maar het lukte niet om via een aanval in de buurt van het doel van ALC te komen. We kregen wel een aantal hoekschoppen, maar dat leverde geen doelpunt op. Zelfs toen ALC een 14-jarige speler binnen de lijnen bracht bleven de andere 10 gemakkelijk overeind.

De tweede helft speelde EVC een stukje beter, maar deed een counter ons na 20 minuten de das om en was Patrick van dichtbij kansloos, 0-2. Daarna kregen we wel twee redelijke kansen. Mooie aanval en Michael Onsia vrijgespeeld aan de zijkant. Zijn eerste voorzet werd door Marco Kassteen prima ingekopt. Wij telden hem al, maar de ALC-doelman redde uitstekend. De volgende voorzet viel bij de tweede paal, waar Daniël van Leuzen hem niet tegen het net kreeg. Het werd uit een volgende counter via een kopbal 0-3. Geen grote kansen weggeven en toch 3 doelpunten tegen. En dat voor de bijna minst gepasseerd achterhoede in onze klasse. We hadden nog jaren kunnen spelen, het was zo’n zondag waarop weinig lukte en het scoren al helemaal niet. Volgende week naar Wervershoof voor de uitwedstrijd tegen VVW 3. Een primeur, want in de 13 seizoen vriendenteam zijn we daar nog nooit geweest.