29-11: EVC B1 – SDOB B1 3-1 (2-0)

Vandaag stond voor EVC B1 het duel tegen SDOB B1 op het programma. SDOB B1, KFC B2 en EVC B1 maken onderling uit wie er op de 2e plaats achter kampioen Hellas Sport B1 gaat eindigen, waarbij EVC het beste doelsaldo heeft. EVC verloor eerder dit seizoen van KFC, maar SDOB wist van dit team te winnen. EVC moest dus vandaag winnen om volgende week in de laatste competitiewedstrijd de 2e plaats veilig te stellen. Op voorhand leek dit niet zo eenvoudig. SDOB heeft geen A1 en daarom spelen er 4 dispensatiespelers in dit team. Daarvan mogen er overigens maar 3 tegelijk in het veld staan, de wissel is dus altijd 1 van deze 4 spelers.

EVC begreep goed wat er op het spel stond en begon prima aan de wedstrijd. Dit onder aanvoering van Huub van Maanen die de laatste weken uitstekend op dreef is. We waren nog geen 10 minuten onderweg toen EVC op voorsprong kwam. Remon Dil, draaide vanaf links de bal in het strafschopgebied waar Brian Rossenaar deze controleerde en uit de draai raak schoot. Prima goal en 1-0. Vijf minuten later verdubbelde EVC de voorsprong. Remon zette wederom voor en nu schoot Coen Smit raak, 2-0. EVC bleef goed spelen, maar helaas kwam dat niet meer in de score tot uitdrukking. Kansen genoeg, maar we wisten de 3-0 maar niet op het scorebord te krijgen. Aanvallend kon SDOB geen vuist maken. Het zat achterin bij ons wederom potdicht. Complimenten aan onze gelegenheidsrechtsback Dave Goede die het op deze voor hem vreemde positie goed deed.

In de tweede helft kwam Rowan Suurmond van de C1 in de ploeg, in plaats van Coen Smit die met een blessure moest uitvallen. Dan hebben we dus een 14-jarige C-speler die moet opboksen tegen iemand van 17 jaar uit de A-junioren. Gelukkig staat Rowan meer dan zijn mannetje en is dit voor hem geen enkel probleem. Klasse Rowan! EVC ging verder waar het in de eerst helft gebleven was. Dave was inmiddels naar de voorhoede verhuisd en dat wierp direct zijn vruchten af. Mitchell Rossenaar stak op snelheid het halve veld over en stuurde met een prachtige pass Dave weg die alleen voor de doelman netjes afrondde, 3-0. Wedstrijd gespeeld en de score wat opvoeren zou je zeggen. Helaas kwam dit er niet van. Met nog een minuut of 20 te spelen kreeg SDOB een vrije trap die eerst werd teruggelegd en daarna snoeihard werd ingeschoten achter Rens van Dijk die kansloos was, 3-1. SDOB ging er weer in geloven en had het voordeel van de ijskoude en krachtige wind vol in de rug. Daardoor kwam EVC zelfs nog even onder druk te staan. Als team werd er echter uitstekend verdedigd, dus echt gevaarlijk werd onze tegenstander uit Broek in Waterland nooit. Aan de ander kant kregen we zelf nog de beste kans op de 4-1. Brian werd diep gestuurd, omspeelde keurig de doelman, maar was met snelheid net teveel uitgeweken naar de zijkant waardoor de inzet net naast ging. Toen het inmiddels kwart voor 5 was, de lichten allang branden en de gevoelstemperatuur onder het vriespunt zat vond de uitstekend leidende scheidsrechter Edwin Schans het mooi geweest. Een prima overwinning voor EVC. Volgende week de laatste competitiewedstrijd uit de najaarcompetitie uit bij DSZ. Veel succes!