2 Bekerwedstrijden en 2 competitiewedstrijden

Tja en dan sta je alweer voor de groep JO17-1…. wat gaat dat snel, leek de dag van gisteren toen ze begonnen in de F7. Maar goed, hoort erbij, hè.
Er is een hoop nieuw dit jaar, nieuwe jongens, nieuwe trainer, voor ons nieuwe clubs waar we tegen spelen. Het is toch even afwachten hoe al die nieuwigheidjes zich gaan ontwikkelen. Ik kan jullie zeggen, na 2 bekerwedstrijden en 2 competitiewedstrijden en een flink aantal trainingen, dat alles ontzettend goed is verlopen! Wat een leuke ploeg zo bij elkaar (toch altijd weer even wennen) en alles loopt soepeltjes, ook jongens die elkaar niet of nauwelijks kenden gaan leuk met elkaar om. Er staat gewoon een team binnen een aantal weken! Dit is volledig de verdienste van die andere nieuwe, de trainer Jim Walraven. Tuurlijk samen met het team, maar ik denk dat ik ook namens de jongens spreek als ik zeg dat ik heel blij ben dat Jim voor deze ploeg staat. Verstand van voetbal en weet het ook nog over te brengen op een groep pubers, top!

Door de late vakantie in onze regio, begon de voorbereiding wat laat. Maar goed, daar hadden alle clubs last van. Na een paar trainingen stond de poulefase van de beker al voor de deur. We hadden Beemster O17-1, SVW’27 O17-2 en De Blokkers O17-2.
De eerste wedstrijd tegen De Blokkers konden we ivm de vakantie verplaatsen naar een doordeweekse wedstrijd. Na hevige regenval ging die echter niet door, dus onze eerste wedstrijd was op 9 september tegen de Beemster. Die wedstrijd wonnen we met 2-1. Vervolgens op 16 september tegen SVW en ook die wedstrijd werd gewonnen, 4-2. Zo kan het gebeuren dat we, met nog een wedstrijd te gaan, al zeker zijn van de volgende ronde!

De competitie begon voor ons in Almere, bij de plaatselijke FC. Ik kan me de bekerwedstrijd met de O15-1 vorig jaar nog goed herinneren, wij waren veel beter, maar verloren toch van scheidsrechter en penalty’s.
Ook deze zaterdag waren wij veel beter en toch kwamen we op een 0-1 achterstand door hun razendsnelle spits. Toen Oussie later ook nog een rode kaart kreeg en ons een paar keer een penalty werd onthouden, moest ik toch weer denken aan de bekerwedstrijd vorig jaar…. Maar gelukkig is daar altijd de tweede helft. Met een paar tactische omzettingen van Jim en de wil van het team om toch met een goed resultaat naar huis te gaan, werd Almere klem gezet op eigen helft en eigenlijk door tien man weggespeeld. Fantastische teamprestatie werd hier neer gezet, iedereen bleef knokken voor wat ie waard was.

Vorige week kwam Huizen O17-2 bij ons op bezoek. Een hele bekende club in het amateurvoetbal, maar voor ons als tegenstander geheel nieuw. Geen idee van de sterkte van dit team. Ze hadden in ieder geval genoeg spelers mee, zelfs Younes deed mee. Voor we door hadden wat er gebeurde, stonden we 0-2 achter… Oeps, dachten we op de bank, dit wordt een lastige ochtend. Maar, net als tegen Almere, bleven we voetballend de oplossing zoeken. We misten in de eerste helft Oussie wel in de spits, hij was geschorst, maar Atik deed het prima als vervanger. Uiteindelijk bleek dat we best wel scorend vermogen hebben in ons team. Volgens mij schoot Alvar de aansluitingstreffer binnen, maar ik kan het mis hebben. In ieder geval scoort Alvar niet vaak, wist zijn vader te vertellen. Dan de tweede helft. Ook hier weer een vastberaden EVC dat de strijd aangaat en de tegenstander onder druk zet. Op een paar uitvallen na, kreeg Huizen geen kans meer. Wij daarentegen wel en ik geloof dat onze 5 doelpunten door 5 verschillende mensen binnen zijn geschoten, da’s natuurlijk top!
We zijn dit seizoen nog ongeslagen, een wereldstart voor deze jongens en voor sommigen een welkome verandering ten opzichte van vorig seizoen, toen veelal werd verloren.

Op naar Broek zaterdag voor weer 3 punten!

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …