22-1, oefen: EVC JO19-1 (zon) – SC Spirit’30 JO19-1 5-2 (2-0)

EVC JO19-1 heeft in een leuke oefenwedstrijd 1e klasser Spirit’30 JO19-1 uit Hoogkarspel met 5-2 verslagen. EVC speelde een goede wedstrijd en hoewel Spirit in de eerste helft ook goede kansen kreeg was de overwinning dik verdiend en had deze nog hoger uit kunnen vallen. Doelman Mike van Wees, die de plek heeft ingenomen van de gestopte Rens van Dijk, was in de beginfase direct bij de les. Met twee mooie reddingen voorkwam hij een achterstand. Daarna was EVC duidelijk de bovenliggende partij en was het uiteindelijk Brian Rossenaar die na goed storen van Aaron Lacunes de 1-0 simpel kon binnen tikken. Niet veel later zorgde Aaron zelf voor de 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Spirit er eigenlijk niet meer aan te pas. EVC stond onder leiding van Rowan Suurmond verdedigend prima en dat Daniël Kemper na een langdurige blessure weer pijnvrij is, is ook goed nieuws. Hij had samen met Eric Tol het middenveld stevig in handen. Het was Eric die aan het begin van de tweede helft met een mooie pass Aaron alleen voor de doelman zette en hij rondde prima af, 3-0. Daarna zagen we het mooiste doelpunt van de dag toen een fraaie uithaal van Brian strak in de kruising verdween, 4-0. Direct daarna zorgde Brian met zijn derde doelpunt van de dag (een intikker) voor de 5-0. Er werd wat gewisseld en zowaar kwam Spirit weer eens voor het doel van EVC. Onze sportieve tegenstander had inmiddels de sympathie gewonnen van scheidsrechter Jack Berkhout en toen een uit buitenspelpositie teruggelopen speler de bal afgaf aan een over zijn eigen voeten struikelende medespeler legde Jack de bal op de stip. Met dit buitenkansje wist Spirit wel raad, 5-1. EVC geloofde het wel en in de slotminuut gaf Spirit de eindstand een wat dragelijker aanzien door een hoekschop onhoudbaar binnen te koppen, 5-2.

De KNVB heeft er in de winterstop ook zin in gekregen en heeft de competitie van JO19-1 heringedeeld. We spelen nog 2 keer tegen alle tegenstanders, dus nog 14 wedstrijden te gaan. Volgende week wacht Purmerland dat ongetwijfeld nog iets recht wil zaten na de ruime nederlaag tegen ons voor de winterstop. Veel succes!