27-1, oefen: EVC JO19-1 – Fortuna Wormerveer JO19-2 5-0 (2-0)

Na de 7-0 winst vorige week thuis tegen Purmersteijn, opnieuw een ruime overwinning, die groter had kunnen uitvallen indien EVC zorgvuldiger met de vele kansen was omgegaan. Toegegeven, Fortuna speelt in een lagere klasse (herfstkampioen derde klasse), maar de overwinning was ook te danken aan het goede spel van EVC, met name in de eerste helft. Het stemde trainer Peter Eman tevreden, dat zijn voortdurende aanwijzingen om de bal rond te laten gaan goed werden opgevolgd.
Vanwege de afwezigheid van Daniël en Casper en de blessures van Aaron, Sjors, Eric en John waren Kyle, Matthijs en Ousama (eerstejaars JO17) aan het team toegevoegd en stond Mike de hele wedstrijd op doel. Alle invallers verdienen een compliment, maar bij uitstek Ousama, omdat hij wederom goed speelde. Hij is behendig, technisch vaardig, heeft oog voor medespelers en beschikt over een uitstekende wreeftrap. Zijn goede spel bekroonde hij met een doelpunt, de 5-0, na een assist van Jan. De overige vier doelpunten werden gemaakt door Brian, de meest productieve speler dit seizoen. Het eerste doelpunt maakte Brian oog in oog met de keeper, het tweede tikte hij binnen na een voorzet op maat van Jan en het derde doelpunt uit een krachtige uithaal met zijn ‘chocoladebeen’. De bal zeilde zo in de rechterbovenhoek. Het vierde doelpunt na de keeper met een handige schijnbeweging (doen alsof je aflegt naar rechts en dan links passeren) te verschalken. Verbindende en onmisbare schakel in het spel van EVC is laatste man Rowan, die altijd aanspeelbaar is, aanvallen in de kiem smoort, het spel kan verleggen en sterk opbouwt. De achterhoede speelde sowieso goed, met Emiel als voorstopper, Laurens als linksback en Sam als rechtsback. Ook keeper Mike voetbalde goed mee, waardoor de vaart in het spel bleef.
Al met al een nuttige oefenwedstrijd tegen een uiterst sportieve tegenstander. Tot slot nog een woord over Eric, die nu al geruime tijd geblesseerd is. Het is voor hem heel zuur om zo lang niet te kunnen voetballen en voor voetballiefhebbers is zijn afwezigheid een groot gemis. Eric, kop op, het komt uiteindelijk goed!

Dick

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …