30-11: KGB 4 – EVC Zondag 2 0-4 (0-2)

De “vrienden van de Zondag 3 min 1” hebben in Bovenkarspel een eclatante overwinning behaald op het 4e team van Kolpings Glorie Blijft, oftewel KGB. Op de Westfriese klei werd onze opponent met 0-4 aan de zegekar gebonden. Dat moest ook wel, want KGB bivakkeert met 2 punten onderaan in de stand. Maar goed, je weet het op voorhand maar nooit. De bal is rond, de doelen rechthoekig en de scheidsrechter is van de thuisclub. Allemaal factoren die een wedstrijd negatief kunnen beïnvloeden. Bovendien waren Michael Onsia, Paul Buurs en Toon Visser, toch wel 3 sterkhouders in ons team, vandaag afwezig. Daarentegen was Gerro Sanders weer terug, en hij was getergd. De 0-1 nederlaag van vorige week tegen koploper HSV Sport 4 werd in de “app” bestempeld als de beste wedstrijd van het seizoen, maar wegens verplichtingen in de lekkere luchtjes schitterde Gerro juist die wedstrijd door afwezigheid.

Of het kwam door een getergde Gerro, of door Alec Fanger die aan een wederopstanding bezig is (hoogstwaarschijnlijk is zijn speler van het jaar verrassingspakket op), of door de toch wel hele matige tegenstand, we zullen het nooit weten. Feit is wel dat EVC heer en meester was op veld C en dat KGB er met 0-4 nog heel genadig vanaf kwam. Zeker in de eerste helft hadden wij onze opponent op grote achterstand kunnen zetten. De 0-1 was van Alec Fanger die een teruggelegde bal vanaf de rand van het strafschopgebied strak in de benedenhoek knalde. De 0-2 was een wereldgoal van Jeffrey Kunst, die de bal uit een voorzet met links zo in de bovenhoek deponeerde.

In de tweede helft zat de wedstrijd al heel snel in het slot. Eerst was er wat ruis op de lijn tussen de laatste man en de doelman van KGB. Beide lieten de bal lopen, waarna het voor Patrick Sombroek een koud kunstje was om de bal in het verlaten doel te plaatsen, 0-3. De 0-4 was wederom van Alec. Op een meter of 10 van de goal mocht hij vrij uithalen en die kans was aan hem wel besteed. Daarna mocht KGB nog een paar keer op doel schieten, maar doelman Roy Bakker is een hele betrouwbare doelman geworden en met aan paar prachtige reddingen voorkwam hij een tegendoelpunt. Eindstand 0-4 en zo sluiten wij weer aan bij de middenmoot. Na afloop in de fraaie kantine nog een versnapering van onze jarige topscoorder Patrick en zo was het weer een goed besteedde zondag. Volgende week thuis tegen de nieuwe koploper Always Forward 3, aanvang 10.30 uur.